Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – După etapele a XIII-a şi a XIV-a ale Campionatului Naţional de Automobilism Viteză în Coastă, curse desfăşurate la Rânca, în judeţul Gorj, Lucien Hora şi-a asigurat titlul de campion absolut al ediţiei 2011.

Deşi au mai rămas două etape, acesta nu mai poate pierde locul întâi, nici la Open şi nici la Grupa D. Pilotul reşiţean de la ACM Sport s-a impus din nou, de o manieră categorică, lupta pentru treapta a treia a podiumul rămânând deschisă pentru Cătălin Cismaru şi Christian Nistoran. Clasament: 1. Lucien Hora, 245 de puncte; 2. Paul Andronic, 205 puncte; 3. Cătălin Cismaru, 142 de puncte; 4. Christian Nistoran, 135 de puncte.

În ceea ce îl priveşte pe Christian Nistoran, acesta a avut din nou parte de ghinion, şi a pierdut teren. După incidentul de la Baia Mare, când a ieşit în decor, dar bine că a scăpat teafăr, la Rânca a avut probleme tehnice în prima cursă. A revenit duminică, 11 septembrie a.c., însă a cedat prima poziţie la Grupa N, coborând pe patru la Open. Cu toate acestea, dacă va face două „urcări“ cât mai bune la Râşnov, în etapele a XV-a şi a XVI-a, de la începutul lunii octombrie a.c., cu puţină şansă poate să-şi recapete poziţiile pe care le merită. Adică „bronzul“ în Clasamentul General şi titlul la Grupa N.

„Aşa cum am declarat la plecare, am mers la Rânca după puncte, să fac urcări tactice, ne-a precizat Lucien Hora. Trebuie să recunosc faptul că m-a ajutat foarte mult traseul, unul impecabil. Îl ştiam, şi de aceea eram convins că voi câştiga, în lipsa surprizelor neplăcute. Care oricând pot apare. Mă cam supără Lola, dar sper să o scoatem la capăt. E puţin obosită. E bine că au mai rămas doar două etape, cele de la Râşnov, pe care doresc, normal, să le câştig“.

Marius Moraru

Adaugă comentariu