Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Caransebeșenii care vor să-și ridice o casă în cartierul Teiuș primesc o mână de ajutor de la administrația locală.

Mai multe loturi de teren aparținând municipiului vor fi scoase la licitație pe un amplasament unde în anii ’90 se intenționa realizarea unui cămin de bătrâni. Potențialii amatori de Teiuș vor avea și avantajul că zona va intra într-un amplu proiect european de introducere a rețelelor de apă și canalizare. „Celor interesați le spun că zona va intra și într-un proiect de reabilitare și modernizare a infrastructurii, adică rețele de apă, canalizare, alei, trotuare și străzi”, a precizat primarul Marcel Vela.

Edilul consideră că în acest fel cartierul Teiuș se va dezvolta și mai puternic din punct de vedere turistic și economic, mai ales că a fost legat printr-o nouă stradă la Drumul Național 58 Caransebeș – Reșița. „S-a construit strada care leagă direct Teiușul de un drum național, stradă care vine din inima cartierului, traversează zona de la fosta unitate militară din Valea Cenchii și iese în intersecția cu Reșița. Am gândit împreună cu echipa de la Primărie să venim astfel în întâmpinarea celor care doresc să construiască în cartierul Teiuș. În acest fel, zona devine și mai atractivă pentru cei care doresc să locuiască într-un loc minunat, în care aerul ionizat a fost apreciat încă de la începutul secolului XX, când Teiușul a fost declarat stațiune climaterică”, a mai spus primarul municipiului de pe Timiș și Sebeș.