Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De curând, parcul zoologic din municipiu s-a îmbogăţit cu 13 membri noi. Este vorba despre 11 pui de porci vietnamezi, o femelă puma, în vârstă de 12 ani, şi un pui de urs carpatin, de numai trei luni.

Noii locatari se alătură astfel celor 224 de animale, din cele 23 de specii, cât numără în prezent grădina zoologică reşiţeană, care se află de câţiva ani într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Dacă pentru puma adusă tocmai din Bucureşti îngrijitorii parcului zoologic din Reşiţa nu au găsit încă un nume, puiul de urs, venit pe lume în luna ianuarie a acestui an, a primit numele de Simina. Fetiţa, aşa cum este alintată de îngrijitori, este jucăuşă şi cântăreşte trei kilograme.

Hrana animalelor de la zoo este asigurată de Primăria Reşiţa, dar, zilnic, administraţia parcului zoologic primeşte un supliment alimentar de câteva zeci de kilograme de fructe şi legume, din partea unui supermarket.

Roxana Bălan Nafiru

5 Comments

  • Aveti mare dreptate!!
   Unitati-va numai pe ce suprafata de ciment sta puma – sigur ajunge la Antena 3 ca leii cu care Romania si-a facut „reclama” in Africa de Sud!!

 1. Eu inca mai astept sa se mute primarul cu toti consilierii ca locuri mai sunt!

 2. Cred ca daca ar putea, bietele animale s-ar sinucide.

  Renovari? Unde? La voi in apartamente/vile ? Sau vreo cladire de birouri? Ca doar la Zoo chiar e nevoie de birouri, nu ?!

  Jalnic.

Adaugă comentariu