Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Atleta de la CSM Reșița va concura duminică, 6 august, în proba de maraton.

Se apropie un examen important pentru o sportivă din județul Caraș-Severin. Liliana Dragomir, atletă născută la Cornuțel și formată la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, va concura pentru prima oară în cariera sa în proba de maraton, la un Campionat Mondial. Sportiva este legitimată în prezent la Clubul Sportiv Municipal Reșița și se antrenează cu Cristian Dragomir. După câteva zile de pregătire la Snagov, Liliana Dragomir va pleca marți spre Londra, unde speră să realizeze un timp mai bun decât cel de la Maratonul de la Viena, care i-a adus prezența la Mondialul londonez.

„Este prima ei prezență la Campionatul Mondial, în proba de maraton. Și-a realizat baremul de participare în acest an, la Maratonul de la Viena (un maraton de categoria Golden). Din păcate, noi nu avem nici un maraton omologabil în România, deci tot timpul trebuie să-și facă baremurile în afara țării. Dar și l-a făcut, ceea ce este un lucru bun. Anul acesta a mai alergat cu echipa României la Cupa Europei, în proba de 10.000 m, care i-a prins foarte bine, chiar între Maratonul de la Viena și Campionatul Mondial. A luat locul 6 cu echipa și a făcut record personal în această probă. Dacă este să trec în revistă câteva dintre realizările Lilianei, ea este vicecampioană mondială universitară de cros, a mai participat la Campionatul Mondial de semimaraton (probă neolimpică). A participat la Europene de juniori, tineret, plus la Campionatul European și Mondial de alergare montană, deci are o carte de vizită bună. Spre exemplu, cu timpul realizat la Maratonul de la Viena, ar fi câștigat medalia de aur la Jocurile Francofoniei din Coasta de Fildeș, în proba de maraton”, a spus antrenorul federal Cristian Dragomir.

Antrenorul Lilianei Dragomir (fostă Danci) a vorbit şi despre programul şi obiectivele elevei sale: „În momentul de față este la Snagov, marți decolează spre Londra. Duminică va alerga la ora 16, ora României. Sunt 98 de concurente, e proba cea mai populată, atât la fete, cât și la băieți, unde sunt 103 concurenți. Scopul nostru este să își facă season best sau personal best, asta însemnând să fie sub două ore și 46 de minute. Nu putem vorbi de o clasare în față, aceasta va fi probabil în viitor. Ea va ajunge la maturitate, undeva în anul 2020, pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Lili este pe un trend ascendent, este sănătoasă și hotărâtă. Să vedem, nu pot zice mai multe. E o probă delicată, unde te poate apuca la nu știu ce kilometru o durere și pot apărea complicații. Sper să nu se întâmple lucrurile astea. Eu sunt optimist, dar și realist în același timp. Nu pot spune că vine în primii nu știu câți, pentru că nu e cazul. Faptul că participă la un Campionat Mondial autentic, e o mare realizare.”