Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primarul Marcel Vela consideră că actualii directori ai şcolilor cu rezultate slabe ar trebui înlocuiţi.

Activitatea conducerilor celor trei licee din Caransebeş cu rezultate extrem de slabe la examenul de Bacalaureat din acest an va fi evaluată în perioada imediat următoare. Anunţul a fost făcut chiar de primarul Marcel Vela, nemulţumit de promovabilitatea foarte scăzută înregistrată la Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini (0 %), Grupul Şcolar Transporturi Auto (1,1%) şi Grupul Şcolar Forestier (3,2%), procentaje aproape identice cu cele de anul trecut.

Edilul a declarat că după nominalizarea noilor aleşi locali în consiliile de administraţie ale acestor licee, se vor face analize la fiecare instituţie în parte, nefiind exclusă chiar schimbarea conducerii unităţilor de învăţământ respective.

„Părerea mea sinceră este că actualii directori ar trebui înlocuiţi. Din păcate, conform noii legi a Educaţiei, municipalitatea nu are decât patru din cei 13 membri ai Consiliului de Administraţie, ceilalţi şase fiind din partea cadrelor didactice şi trei reprezentanţi ai părinţilor, astfel că decizia de management nu ne aparţine în totalitate. Cred că este nevoie să intervenim pentru a îmbunătăţi calitatea serviciului educativ în fiecare liceu din Caransebeş şi să găsim soluţiile cele mai înţelepte, să vedem dacă dorim să mergem mai departe cu aceleaşi echipe de conducere sau venim cu soluţii alternative, astfel încât în 2013 să nu mai fim codaşi la unele licee cu acest procent foarte mic de promovabilitate“, a mai spus primarul Marcel Vela.

Nina Curiţa

1 Comment

  1.  Intradevar daca ceva nu merge bine in Liceu, vinovatul principal este Directorul care a permis elevului -lenes – sa ajunga pana la momentul examenului…

Adaugă comentariu