Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nume mari ale teatrului românesc se vor afla, pe 3 decembrie, la Reşiţa, în spectacolul care şi-a avut premiera la Bucureşti luna trecută.

Desemnat în 2013 de Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru, maestrul Radu Beligan va juca pentru prima dată alături de actriţa Maia Morgenstern, un alt nume cu greutate în această industrie, în piesa scrisă special pentru cei doi de Mona Radu – Leul deşertului.

Subiectul piesei regizată de Radu Beligan aduce în faţa publicului o acţiune plină de intrigi, ţesute în lumea unui cartel mafiot, internaţional. Arta regizorală a maestrului Radu Beligan transcende însă succesiunea de fapte şi întâmplări ale acţiunii, printr-un umor subtil şi, în acelaşi timp, spumos, prin ironie, prin toată „recuzita“ unei comedii cu gust amar, aşa cum declara recent, în cadrul unei emisiuni TV, actriţa Maia Morgenstern.

Alături de cei doi protagonişti, pe scenă vor mai urca şi actorii Mircea Rusu, Lamia Beligan, George Remeş şi Tania Popa. Premiera piesei a avut loc în Bucureşti la finalul lunii octombrie, iar toate reprezentaţiile susţinute până în prezent s-au derulat cu casa închisă. La Reşiţa, spectacolul se va juca la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet costă 80 de lei, în sală, şi 60 de lei – la balcon. Elevii, studenţii şi pensionarii pot intra câte doi pe un bilet, a anunţat conducerea Casei de Cultură a Sindicatelor.

Adaugă comentariu