Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În ciuda temperaturilor primăvăratice, iubitorii sportului alb s-au bucurat de zăpadă şi week-end-ul acesta.

Pentru elevii şi preşcolarii din întreaga ţară, clopoţelul sună din nou astăzi în şcoli. După două săptămâni de relaxare, aceştia se reîntorc în bănci. În cazul unora, vacanţa se prelungeşte cu încă două zile. În această situaţie se află aproximativ 90 de copii din vestul ţării, care îşi petrec ultimele zile ale vacanţei de iarnă în tabăra de schi de pe muntele Semenic. Ajunsă la cea de-a XXXVI-a ediţie şi organizată de Asociaţia „Prietenii Munţilor” din Reşiţa, tabăra se adresează copiilor de toate vârstele. Sub coordonarea a zece monitori cu experienţă, participanţii sunt organizaţi în mai multe grupe, în funcţie de abilităţile fiecăruia: începătorii sunt iniţiaţi în tainele sportului alb, avansaţii sunt învăţaţi cum să-şi perfecţioneze tehnica.

În afara lecţiilor de schi, programul de tabără include drumeţii montane şi jocuri de cabană. Tabăra are rolul de a le dezvolta copiilor dragostea pentru munte şi schi, pentru mişcare şi natură. Totodată, în acest mediu elevii socializează, învaţă ce înseamnă spiritul de echipă, dar şi cum să devină independenţi.

Anul acesta, în tabăra de schi de pe Semenic participă şi un grup de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa, unitate de învăţământ care derulează un program permanent de educaţie montană în cadrul unui amplu proiect educaţional „Călători în Banatul Montan”. Grupul este coordonat de profesoara Cristina Ardeleanu.

Roxana Bălan Nafiru