Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Sportiva a făcut un cadou surpriză unităţii de învăţământ unde a copilărit.

Laura Rus evoluează din acest an în campionatul de fotbal feminin din Coreea de Sud, la puternica formație Suwon FMC WFC, alături de care a disputat câteva partide în acest sezon, marcând două goluri. Departe de casă, în Asia, Laura Rus se gândește însă mereu la cei de acasă, la locurile copilăriei sale și le-a făcut o frumoasă surpriză elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Bocșa, acolo unde a învățat „Lala”.

Astfel, zece mingi de fotbal și șase de handbal au ajuns la începutul acestei săptămâni la școala bocșeană, prin intermediul părinților și a nepoatei Laurei Rus.

„Când am fost pe acasă, am trecut și pe la sala de sport și am văzut că dotarea era destul de precară, iar mingile nu erau într-o stare tocmai bună, a spus Laura Rus. Atunci mi-a venit ideea să le cumpăr mingi, să-i fac pe elevi să zâmbească și să aibă articole noi pentru a practica sportul. Și cum a fost și ziua de 1 Iunie, totul a venit la fix. În plus, este școala unde am fost elevă și de unde am plecat la handbal, la Universitatea Reșița, prin interemediul profesorului Ion Mureșan, care a vorbit cu profesorul Ioan Stan la Reșița”.

Iată un gest exemplar al unei sportive care nu a uitat de unde a plecat, care a ajuns în marea performanță pornind de jos, prin forțele proprii, iar acum se bucură de succes pe plan internațional și de prețuirea celor de acasă.

1 Comment

  1. Este frumos gestul Laurei Rus. A rupt din castigul ei obtinut cu truda si a dat si altora. Cati ar face asemenea gesturi? Bravo LALA!!!

Adaugă comentariu