Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Naționala de fotbal feminin a României va disputa pe data de 8 noiembrie partida cu Lituania, iar Laura Rus se află printre fotbalistele convocate. Jocul va conta pentru grupa H a preliminariilor pentru Euro 2021.

„Duminică voi ajunge la București pentru meciul cu Lituania. Acesta se va disputa la Mogoșoaia. Sunt foarte fericită că am fost convocată din nou, iar pentru mine este o onoare să joc pentru naționala României. O să jucăm pe data de 8 noiembrie, la Mogoșoaia, cu Lituania, iar pe 12 noiembrie în deplasare cu Elveția. Nu am jucat niciodată cu Lituania, dar este o echipă ce nu a acumulat vreun punct până acum. Este un meci pe care trebuie să-l câștigăm, ca să scoatem primele noastre trei puncte din această grupă de calificare. Cred că din meciurile cu Lituania și Croația putem scoate șase puncte. Eu mă simt foarte bine fizic, mai ales că la fiecare meci înscriu. Pentru mine este o perioadă destul de grea, încărcată, dar acolo pe teren mă simt liberă, fericită, dau totul din mine. În campionat, cu Anderlecht, am o evoluție bună, din 6 meciuri am obținut cinci victorii și un egal. Colegele mele m-au ajutat foarte mult și m-am acomodat mult mai repede decât preconizam. Vineri avem meci cu rivala Standard Liege, cu care ne confruntăm pentru locul I. Am marcat de 5 ori în 6 partide”, a declarat Laura Rus.

În meciul anterior din grupă, naționala României s-a văzut învinsă cu scorul de 1-0 de Belgia. În grupa H se află Belgia, România, Lituania, Croația și Elveția. Echipele de pe primul loc din fiecare grupă se vor califica direct la Euro 2021, împreună cu cele mai bune trei echipe de pe locurile doi. Anglia, fiind țara care va găzdui această competiție europeană, este calificată automat la turneu.

Ștefan Moraru

Adaugă comentariu