Caraş-Severin, Romania

LIMASSOL – Bocşeanca şi-a trecut în cont şi titlul de golgheter, cu 21 de reuşite în acest sezon competiţional.Plecată din România, din postura de vicecampioană şi finalistă a Cupei la fotbal feminin, Laura Rus s-a încununat cu laurii de campioană tocmai în Cipru. Evoluând la una dintre echipele de top ale Europei, Apollon Ladies Limassol, bocşeanca a contribuit decisiv la acest titlu.

Laura Rus şi-a trecut în cont şi titlul de golgheter, cu 21 de reuşite în acest sezon pentru campioana Ciprului, formaţie care a terminat întrecerea cu punctaj maxim. În ultimul meci de campionat, „Lala“ a avut o evoluţie de excepţie, dând dovadă şi de altruism, pentru că a dat nu mai puţin de cinci pase de gol şi a marcat o dată, în faţa unei grupări din jumătatea inferioară a clasamentului. Peste toate acestea, merită apreciat şi sacrificiul bocşencei, care de o lună şi jumătate juca cu mâna dreaptă în ghips şi cu toate acestea a strâns din dinţi şi-a făcut datoria în teren. Apollon Ladies Limassol a terminat competiţia internă pe primul loc, cu 42 de puncte şi un golaveraj impresionant, 93 de goluri marcate şi doar cinci primite în 14 meciuri.

Pentru Laura Rus, născută la Bocşa, în judeţul Caraş-Severin, fotbalul este un mod de viaţă. Este un sport care i se potriveşte ca o mănuşă. Şi-a dat seama de acest lucru încă de când era junioară în lotul echipei de handbal Universitatea Reşiţa. Aşchia nu sare departe de trunchi şi se potriveşte şi cazul Laurei, pentru că tatăl ei a jucat fotbal la Metalul Bocşa, iar mezina familiei a continuat tradiţia, cu o scurtă încălzire pe semicerc.

„Doar fotbal avea în cap“, spunea fostele sale colege din echipa de handbal. Da, pentru Laura Rus avea visul ei şi cum este şi ambiţioasă, nu s-a lăsat deloc până nu şi l-a împlinit. Şi din 2004 se tot vorbeşte de Laura Rus, ajunsă acum la vârsta de 25 de ani. Şi se vorbeşte în termeni laudativi, pentru că nu se poate altfel. De performanţele sale au auzit şi concetăţenii săi din Bocşa, iar la finele anului trecut, Laura Rus a fost premiată chiar într-una din şedinţele Consiliului Local Bocşa. Componentă a echipei naţionale de fotbal feminin, Laura Rus se bucură acum de realizările sale, departe de ţară, în Cipru, iar dorinţa sa este de a evolua într-un campionat mult mai puternic, cum este cel al Germaniei.