Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – O spune președintele Patronatului Român, filiala Caraș-Severin, Dumtru Micu, care întreabă de ce, de 10 ani, nu se rezolvă situația UCMR-ului!

În opinia lui Micu, exprimată într-o recentă Comisie de Dialog Social a județului, cea mai serioasă problemă a economiei cărășene este situația UCM Reșița: „De aproape zece ani societatea este în insolvență și nu s-a rezolvat nimic, punându-ne firesc întrebarea de ce? Nimeni nu poate da răspunsul la o întrebare simplă: cine este proprietarul? Din ce ni s-a spus până acum, proprietarul este «o căsuţă poştală dintr-un bloc din Zurich»“. Aşadar, potrivit preşedintelui filialei cărăşene a Patronatului Român, concluzia sau soluţia ar fi una singură: „Dacă s-ar rezolva problema UCM Reșița, producția industrială va conduce serviciile în economia județului“.

În replică, Jivomir Tovladiaţ, preşedintele Sindicatului din UCMR, a spus că pe lângă faptul că UCMR-ul n-a avut producţie de serie, aceste produse au fost făcute pe termen lung. „Dacă secretul unui comerţ sănătos este de a rula o sumă de bani într-un termen foarte scurt, acest lucru nu s-a întâmplat la UCMR. S-a pierdut sectorul naval tocmai din acest motiv“, a explicat acesta.

Șeful Patronatului Român din Caraș-Severin, Dumitru Micu, a mai găsit o hibă din cauza căreia economia judeţului nu funcţionează la parametri normali: nedarea în funcțiune a deponeului de la Lupac, ceea ce determină administrațiile locale la cheltuieli suplimentare și la comiterea de fapte de natură infracțională.(aruncarea și incendierea deșeurilor pe câmp, decontarea de curse fictive,etc.).

A.G.

Adaugă comentariu