Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Autorităţile şi operatorul de salubritate continuă să se plângă de vandalizarea sau furtul coşurilor de gunoi stradale. Iar asta pentru că, deşi o parte dintre ele au fost şi mai urmează să fie cumpărate de operator, multe dintre cele puse pe străzi sunt luate de primărie.

„Informez reşiţenii că undeva la 660 de coşuri stradale sunt achiziţionate de noi, de administraţia locală. Până la 1.200 este sarcina operatorului, într-un număr de ani. Deja au achiziţionat şi ei 150, din care 21 au fost furate şi circa 15-16 au fost stricate, vandalizate“, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

În urma mai multor sesizări, municipalitatea va face controale acolo unde unele societăţi comerciale ocupă domeniul public cu gunoaiele lăsate lângă sediile de firme, lângă magazine.

„Voi iniţia un proiect de hotărâre cu sancţiuni drastice pentru ocuparea domeniului public şi pentru aruncarea acestor gunoaie care nu sunt sortate corespunzător. Este dreptul nostru să participăm la orice competiţie naţională şi nu numai, cu privire la depozitarea acestor materiale, la sortarea acestora, şi cred eu că trebuie umblat în câteva cazuri poate şi la conştiinţa unor reşiţeni. Putem toţi să facem modernizări, să aducem investiţii, dacă unii strică, fură şi aşa mai departe. Este uşor să strici şi e mult mai greu să faci ceva şi să întreţii“, consideră primarul Mihai Stepanescu.

Adaugă comentariu