Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ce îi mai trebuia PSD-ului? Câştigase alegerile detaşat, avea toată puterea pentru a demonstra românilor că în România se poate trăi şi altfel, avea chiar şi posibilitatea să dea peste nas elegant şi argumentat serviciilor şi DNA, cărora uneori trebuie să li se mai amintească de faptul că au nişte limite. Însă aşa ceva poţi face numai atunci când lupţi împotriva unor abuzuri şi pentru respectarea unor legi, nu când vrei să-ţi salvezi propria piele.

Miniştrii noului Guvern, în frunte cu premierul, în spate cu Dragnea, puteau să arate unei Europe întregi că politica social-democrată poate promova bunăstare, valori, principii. Competenţi sunt, problema PSD nu este lipsa resursei umane, iar social-democraţii nu au trebuit vreodată să defileze în faţa electoratului cu vreun neurochirurg de 83 de ani. Aşadar, Guvernul Grindeanu putea multe. Asta până când şi-au tăiat singuri craca transformând graţierea unora într-o urgenţă, iar abuzul în serviciu într-o joacă. Graţierea respectivă trebuia supusă dezbaterii publice, explicată până în cel mai mic detaliu, coroborată cu cerinţele Comisiei Europene vizavi de puşcării. Iar abuzul în serviciu nu trebuia adus în nicio discuţie chiar şi pentru simplul fapt că noi, ca naţie, suntem predispuşi la a face abuzuri. Să fim cinstiţi – cei mai mulţi românaşi, când ajung într-o funcţie care le dă un gram de putere, abuzează de aceasta în secunda minus 1. Iar permisiunea de a ciurui bugete cu sume de până la 200.000 de lei, de a face abuzuri până la limita acestei sume, a fost total neinspirată. În rest, modificări de Cod penal, graţieri argumentate care există în orice ţară, pot fi supuse aprobării publice şi Parlamentului.

Duminică, prin abrogarea ordonanţei ce a scos românii în stradă, PSD crede că şi-a spălat oarecum păcatele. Citeam undeva că orice Guvern are scuza unei erori, iar merite are doar acela ale cărui greşeli sunt făcute publice înainte de a le comite. Însă cât de valabilă mai e această scuză în cazul unui Executiv care nu numai că a avut intenţia, dar a făcut tot posibilul pentru a comite acea eroare, cedând doar în faţa unor proteste de amploare?

Măcar greşeala lui Grindeanu şi Dragnea poate va servi de exemplu pentru viitoarele guverne, care se vor abţine de la a mai da ordonanţe după lăsatul întunericului. Se ştie doar că la miezul nopţii diavolul nu doarme…

Foto: geocaching.com

2 Comments

  1. PSD ”…să arate unei Europe întregi că politica social-democrată poate promova bunăstare, valori, principii.”

    Cum puteți spune asemenea anormități? Unde a domnit constant ciuma roșie este cea mai crâncenă sărăcie. Vedeți teleormanul lui Dragnea. Sau mai aproape, Anina, Moldova Nouă și restul.

  2. Domnita draga!Limbutza matale e un smirghel,nu alta!Esti de-a dreptul patetica si indrugi niste aberatii pe care cu greu le poti sustine cu argumente!De unde si pana unde anticipai faptul ca Guvernul Grindeanu e alcatuit din oameni „”competenti””!?!?Hai,nu zauDe unde atata competenta pe PSD-istii astia si bunstare garantata de cocial democratie venea la pachet?!?!Te rog,fii mai rationala si nu te hazarda in astfel de comentarii care nu provoaca decat zambete pe sub mustati….la cei care poseda asa ceva…ca a lui Dragnea a pleostit rau!!!!Prostie si incompetenta mai mare decat au dovedit astia cu ordonanta asta nenorocita ,nu exista in emisfera nordica?Grindeanu e terminat ca om politiceste un slugoi depersonalizat ,la fel ca Dragnea si Guvernul asta nu mai are nicio sansa sa reziste!Macar caricatura aia de la justitie,Ministrul „‘ALTA INTREBARE”‘ trebuia sacrificat….pentru placerea gloatei!

Adaugă comentariu