Caraş-Severin, Romania

CICLOVA – O timișoreancă, proprietară de casă în Ciclova, a avut un şoc când s-a trezit cu o viperă în bucătărie. Femeia a surprins într-un filmuleţ peripețiile viperei, imaginile ajungând în presa națională.

După cum se vede în imaginile surprinse de profesoara Sanda Junea, şarpele se plimbă fără teamă pe oalele de pe aragazul femeii. „În general noi ţinem uşa închisă, că ştim că sunt vipere. Dar am înfundat scurgerea la bucătărie şi a ieşit apă. Ca să se usuce mai repede am lăsat uşa puţin deschisă şi probabil că atunci a intrat în casă. Până acum nu au mai intrat, dar în curte găsim în fiecare an. S-au înmulţit foarte mult aici, toată lumea spune că intră şi în case”, a declarat femeia pentru presa naţională.

Caraş-Severinul este unul dintre judeţele unde viperele sunt la ele acasă. În fiecare an, Jurnal de Caraş-Severin a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că numărul şerpilor este tot mai mare. Vremea favorabilă, terenurile tot mai neîngrijite şi lipsa răpitoarelor sunt factori care contribuie la înmulţirea acestora, în special a viperelor. Să nu uităm că nu demult, la Cascada Bigăr, un turist a fost muşcat de o viperă. Asociaţia Wild Caraş-Severin avertiza cărăşenii, încă de la începutul primăverii, să fie atenţi la această specie. În judeţul nostru, viperele se găsesc în zonele Oraviţa, Reşiţa şi Băile Herculane. „Într-adevăr, există zone în care avem o populaţie mai ridicată de vipere, cum ar fi: Clisura Dunării, Cheile Caraşului, Cheile Gârliştei, Valea Beiului, Valea Cernei, Ciudanoviţa etc. Este cunoscut faptul că acestea preferă zonele calcaroase şi, din acest motiv, judeţul nostru le oferă condiţii ideale“, spuneau cei de la Wild Caraș-Severin.

Totuşi, să se plimbe pe capacul oalei cu mâncare e cam înfricoşător…

Nina Curiţa

FOTO: Sanda Junea

VIDEO: https://adevarul.ro/locale/resita/vipera-bucatarie-8_5d4bfa37892c0bb0c653d235/index.html

Enable referrer and click cookie to search for pro webber