Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Primăria de pe Valea Almăjului are bani numai pentru o parte dintre proiectele pe care şi le doreşte realizate.

Parcul central din comuna Bozovici îşi va schimba faţa în următoarele luni. Lucrările de modernizare sunt posibile graţie unei finanţări de 40.000 de euro, pe care primăria a obţinut-o în urma accesării unui proiect european. Banii vor fi folosiţi pentru betonarea aleilor pietonale, pentru amenajarea spaţiilor verzi, dar şi pentru cumpărarea de bănci şi pubele pentru gunoi.

Un alt proiect care se bucură de finanţarea a 400.000 de euro vizează reabilitarea unui pod şi a două podeţe, afectate în urma inundaţiilor din anul 2010. „Primul proiect se derulează prin Grupul de Acţiune Locală «Poarta Almăjului», în cadrul căruia suntem parteneri, iar cel de-al doilea prin Măsura 322-componenta D, dedicată lucrărilor ce au suferit calamităţi. În momentul de faţă ne aflăm în faza de achiziţii publice, urmând ca după ce va avea loc şi licitaţia de atribuire a lucrării să dăm ordinul de începere a lucrării”, ne-a declarat primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu.

În urmă cu două săptămâni, edilul a depus, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, un proiect de finanţare pentru asfaltarea a 5 kilometri de drumuri comunale, din care 2,5 km în satul Prilipeţ. Cât priveşte proiectul legat de realizarea canalizării în comuna Bozovici, primarul ne-a menţionat: „Iniţial, lucrarea am avut-o prinsă pe finanţare guvernamentală, dar am decis să nu mai aşteptăm, pentru că nu mai are rost. Banii nu vor veni. De îndată ce se vor deschide noile linii de finanţare europeană pentru Programul de dezvoltare rurală 2007-2020, vom căuta surse de finanţare pe acest program, pentru că fondurile europene sunt mult mai sigure”, a mai menţionat Adrian Stoicu.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu