Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Crăciunul, venind din vremurile magilor, bate din nou la porţile Timpurilor noastre pentru mulţi dintre noi aducând, ca-n fiecare an, aceeaşi strădanie nebunească de a cheltui mulţi bani pe lucrurile văzute. Însă inimile noastre ştiu că mai sunt şi lucruri nevăzute, sentimente tainice care ne luminează existenţa.

De aceea, pentru la fel de mulţi dintre noi, Crăciunul vine cu lumină în suflet şi dragoste, cu bucurii curate, bune ca şi cozonacul, limpezi ca şi apa, dulci ca şi Clipa cea de Taină.

Nu ştiu dacă în preajma Sărbătorilor aţi reuşit să coloraţi zâmbetul în ochii unui copil sărac, dacă aţi şters tristeţea de pe chipul unei mame necăjite, dacă aţi scris o poveste cu îngeri pentru un copil orfan. Dacă nu, puteţi face toate astea după Sărbători. Important este ca în seara aceasta să vă rugaţi Pruncului ce se naşte, să căutaţi iertarea în ochii lui şi mângâierea în bucuria Sfintei Fecioare.

În aceste trei zile, haideţi să ne adunăm în jurul bradului încununat cu Steaua Vieţii, să redevenim copii, să aducem în dar celor dragi iubirea şi căldura noastră. Haideţi să primim colindele cu chipuri zâmbitoare, să vedem în fiecare colindător vestitorul schimbării noastre sufleteşti, iar după Crăciun, când vom creşte din nou mari, haideti să dăruim bucuria adunată din magia sărbătorilor şi sufletelor întristate.

Haideţi să nu încetăm niciodată să credem în vise şi să găsim puterea de a transforma fiecare zi urâtă într-un simplu zâmbet, căci zilnic există în sufletele noastre emoţii şi speranţe care să ne facă mai buni. Credeţi în Naşterea Domnului, credeţi în Sărbători, credeţi în iubire şi în faptul că fiecare Crăciun poate fi un nou început!

Nina Curiţa