Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Problemele financiare nu au ocolit nici în anul recent încheiat Secția de Judo a Clubului Sportiv Muncitorul Reșița.

Drept urmare, au cântărit destul de mult în economia performanțelor elevilor antrenorilor Dan Păștean și Rodica Buda. Dar, trebuie apreciat, din capul locului, eforturile pe care le fac în continuare acești exemplari tehnicieni pentru a duce mai departe tradiția unui sport care, așa cum au fost și alte discipline pierdute în timp, a avut rezultate deosebite la nivel național și internațional, detașându-se olimpica Simona Richter.

Așadar, în 2014, în vitrina secției a intrat o singură medalie, cea de argint cucerită de Nicolae Jurjucă la Campionatele Naționale de judo pentru copii. Dar, rezultatul cel mai notabil este locul cinci obținut de Cătălin Zgârță la naționalele U 16, unde a ratat „la mustață“ medalia de bronz. Oricum, este liderul grupei de performanță și se anunță un sportiv de mare perspectivă.

„În 2014 speram la mai mult, ne-a declarat antrenorul Dan Păștean. În special de la Cătălin Zgârță care a avut și puțin ghinion, pentru că putea ajunge chiar în finală. Dar, când mai și greșești, adversarul nu te iartă. Ne-am reluat pregătirile luni, 5 ianuarie, cu sportivii ambelor grupe, cea de performanță și cea de inițiere. În 2015 ne dorim să fim sănătoși şi să ne consolidăm baza de selecție, pentru că apoi vor veni și rezultatele“.

Adaugă comentariu