Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Bugetul propriu al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru anul 2019, aprobat miercuri, 24 aprilie, în ședința forului județean, este de 265.357.000 lei, un buget cu 23% mai mare decât cel de anul trecut.

Cel mai important proiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean a vizat bugetul judeţului. „Reuşim să asigurăm salariile pentru aparatul propriu, cât şi pe cele ale angajaţilor din instituţiile subordonate. Anul acesta a crescut ponderea secțiunii de dezvoltare, dacă în 2018 ponderea acesteia, din totalul bugetului propriu, a fost de 18,44%, anul acesta este de 36,68%. Este o creștere semnificativă ce ne va permite să asigurăm sumele necesare derulării proiectelor pe care Consiliul Județean Caraș-Severin le are în implementare, cu finanțare europeană sau guvernamentală. Cert este că prin bugetul din acest an reuşim să realizăm lucruri benefice pentru judeţ. Bugetul consolidat al judeţului, adică împreună cu cel al Spitalului Judeţean, este de peste 446 de milioane de lei“, a precizat preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu. De asemenea, potrivit şefului judeţului, şi salariile angajaţilor Consiliului Judeţean şi instituţiilor subordonate sunt asigurate, iar sumele pentru secţiunea funcţionare s-au diminuat.

Consilierii judeţeni liberali s-au abţinut să voteze bugetul, argumentând că nu le-au fost luate în considerare amendamentele propuse, şi anume suplimentarea bugetului Spitalului Judeţean cu un milion de lei pentru plata utilităţilor, şi alocarea unei sume de bani pentru achiziţionarea unei maşini la Centrul Aurora. În privinţa primului amendament, preşedintele Silviu Hurduzeu a spus că dacă spitalul o să aibă nevoie de bani, aceştia vor fi daţi.

Cu detalii despre investiţiile prioritare în drumuri şi alte subiecte de la şedinţa de miercuri vom reveni în ediţiile următoare.

1 Comment

  1. Ce bucurie ca avem un buget mare!!!

    Vom vedea ce mari o sa creasca anul acesta firmele de casa ale PSD-ilor.

Adaugă comentariu