Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Filatelişti din mai multe colţuri ale ţării şi-au prezentat exponatele la Reşiţa.

Pentru a treia oară, Forumul Democratic al Germanilor din Caraş-Severin şi Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa, în colaborare cu Asociaţia Filatelică din judeţul nostru, organizează în municipiu o expoziţie cu caracter internaţional, având drept motto „ETNIC 2013″. Evenimentul a avut loc la finele săptămânii, la Centrul Social „Frédéric Ozanam”, iar cele mai reuşiţe exponate filatelice au fost premiate. Au expus filatelişti din Reşiţa, Bacău, Bistriţa, Bârlad, Satu Mare, Timişoara, Regensburg (Germania), Sibiu.

„Interesul nostru pentru manifestări filatelice este de mai mult timp cunoscut. Încă din iunie 1992 am emis un prim plic filatelic ocazional, dedicat celei de-a doua ediţii a «Zilelor Literaturii Germane la Reşiţa» şi, bineînţeles, ştampila aferentă. De atunci, an de an, atât Forumul Democratic al Germanilor, cât şi Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa au editat nenumărate plicuri şi au lansat ştampile filatelice ocazionale, iar în ultimii ani au organizat expoziţii filatelice tematice la nivel municipal. Experieţa acumulată până în prezent ne-a dat imboldul de a organiza ceva mai amplu, şi de consistenţă.

Astfel că, după mai mulţi ani de absenţă în organizarea de expoziţii cu caracter naţional şi internaţional în calendarul competiţional al Federaţiei Filatelice Române, Reşiţa a revenit în toamna anului 2009 pe prima scenă printr-un efort comun al Asociaţiei Filatelice din Caraş-Severin, al Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin şi al Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa. Reuşita acelei prime ediţii ne-a făcut să ne gândim la o a doua, în noiembrie 2011, şi iată-ne ajunşi şi la cea de-a treia, în noiembrie 2013″, ne-a declarat preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Josef Ţigla.

Organizarea evenimentului de la Reşiţa a fost sprijinit de Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Secretariatului General al Guvernului României.

Adaugă comentariu