Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pe parcursul acestui an, Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a derulat mai multe acţiuni de conştientizare a şoferilor şi a operatorilor de transport persoane, cu privire la riscurile profesionale la care aceştia se expun.

În cadrul întâlnirilor, ce au avut loc pe parcursul mai multor luni, inspectorii de muncă le-au explicat operatorilor de transport care sunt răspunderile ce le revin cu privire la informarea şi instruirea conducătorilor auto în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă şi al siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

„Este o campanie naţională în cadrul căreia ne-am implicat şi noi. Până acum, inspectorii noştri au participat în cadrul a 11 şedinţe de conştientizare organizate de comun acord cu operatorii de transport licenţiaţi, care-şi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Caraş-Severin. Cei care participă în cadrul acestor întâlniri trebuie să înţeleagă că siguranţa pasagerilor este o responsabilitate comună, ce revine atât conducătorilor auto, cât şi operatorilor de transport”, a explicat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin, Miu-Nicolae Ciobanu.

După aceste sesiuni de informare, din octombrie, ITM Caraş-Severin iese în teren, în cadrul unei ample acţiuni de control a operatorilor de transport persoane. Vor fi vizaţi inclusiv angajatorii cu care inspectorii de muncă au intrat în contact pe parcursul acestor luni, în vederea monitorizării efectelor campaniei desfăşurate.

Adaugă comentariu