Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă în judeţ mulţi primari şi-au schimbat culoarea politică, cărăşenii au demonstrat că votul nu poate fi negociat. Jurnal CS şi CAON îţi arată cum s-a votat în fiecare localitate din Caraş-Severin.

Spre deosebire de primul tur, rezultatele celui de-al doilea scrutin pentru prezidenţiale au fost surprinzătoare în multe localităţi din judeţ. Putem vedea cum primari care au trecut în urmă cu o lună la PSD au obţinut rezultate mai bune pentru Victor Ponta decât primarii vechi ai Partidului Social Democrat. La fel, putem vedea cum primari trecuţi acum la PSD au pierdut (de exemplu, în Băile Herculane) şi cum s-a votat în mediul urban şi în cel rural, precum şi faptul că la sate, în ciuda a ceea ce s-a vehiculat, foarte mulţi oameni l-au votat pe Klaus Iohannis. Unul dintre oraşele cu primar PSD dar cu mulţi etnici germani, este vorba de Oţelu Roşu, şi-a votat preşedinte pe Iohannis.

harta

Municipiul Caransebeş a demonstrat încă o dată că este fieful liberalismului cărăşean, Klaus Iohannis obţinând aici peste 60 la sută din voturile gugulanilor. Interesant este şi scorul obţinut la Lupac şi Caraşova, acolo unde croaţii au votat în proporţie de 72, respectiv 69 la sută cu preşedintele ales al României. Victor Ponta a avut scoruri foarte mari, de peste 70 la sută, în localităţi precum Lăpuşnicel, Marga, Socol, Pojejena.

tab1

tab22

tab33

tab4

tabel-corect

tab666

Grafică realizată de Jurnal de Caraş-Severin

 

 

6 Comments

Adaugă comentariu