Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Titlul de „Cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin” le-a fost acordat inginerilor Otto-Rudolf Nowy şi Ştefan Miskovits prin votul consilierilor judeţeni exprimat în şedinţa din 18 octombrie 2013.

„Am acordat aceste titluri celor două personalităţi remarcabile ale industriei româneşti de care se leagă asimilarea licenţei ALCO, apoi construirea societăţii Renk România şi a concepţiei a ceea ce a însemnat această fimă, momente importante pentru industria reşiţeană, pentru industria românească. Practic, noi nu ne-am făcut decât datoria”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Pentru că Otto-Rudolf Nowy nu a putut să fie prezent la Reşiţa, Laudatio a fost citit de către dr. Jaro Marşalic. „Am aflat cu mare emoţie de această onoare. Nu pot decât să mulţumesc Reşiţei şi colegilor mei. Consider că acest titlu nu îmi este adresat doar mie, personal, ci întregului colectiv cu care am lucrat. De fapt, e vorba de două colective de colegi, cei care au lucrat în proiectare la Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa şi proiectanţii de la Renk”, a afirmat Ştefan Miskovits.

Manifestarea a reunit reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai Instituţiei Prefectului, ai Universităţii „Eftimie Murgu” Reşiţa, ai instituţiilor de cultură din judeţ precum şi alți invitați.