Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cunoscutul artist plastic născut la Reşiţa, Ion Stendl, a fost decorat la Ambasada Republicii Federale a Germaniei din Bucureşti de către şeful secţiei culturale din cadrul Ambasadei, dl. Josef Karl.

Acesta i-a înmânat Medalia de merit a Ordinul cu acelaşi nume al Germaniei, în urma un decret semnat de preşedintele Germaniei, Joachim Gauck.

În Laudatio, dl. Karl a evidenţiat, pe lângă meritele deosebite în activitatea universitară şi artistică, şi pe cea strâns legată de toate implicările sale privind apartenenţa la spaţiul său de baştină, cele legate de Reşiţa şi Banatul Montan. Din partea Banatului Montan, la ceremonie a participat preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, Erwin Josef ţigla.

Acest ordin este o nouă recunoaştere a meritelor artistului plastic de talie internaţională, Ion Stendl, iar Caraş-Severinul şi Reşiţa îl felicită pe artist pentru această nouă recunoaştere externă.

2 Comments

  1. Draga Alex,

    cat de prost poti sa fi sa nu vorbesti de Republica Federala Germana. Mai citeste un pic si o sa vezi. Republica Democrata Germana (te intriga cuvantul „Democrata”) este Germania de Est.

    In rest…numai de bine

Adaugă comentariu