Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cea de-a VI-a ediție a concursului național de lectură ,,Bătălia cărților“, derulat în perioada aprilie-octombrie de către Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici“, îşi anunţă acum câştigătorii.

Competiţia a fost derulată în cadrul unui proiect iniţiat de Biblioteca Judeţeană Cluj, cu susţinerea Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, sub deviza „Lectura te face învingător!“, la care participă biblioteci din ţară şi Republica Moldova.

La ediția din acest an, au citit cele zece cărți propuse în concurs si au participat la dezbaterea „Convinge-mă să citesc“ cinci fete din Reşiţa: Maria-Alexandra Bako, Maia-Georgiana Mihăilescu şi Anastasia Tincu, de la Generală 2, precum şi Rebeca-Mihaela şi Roberta-Gabriela Luchian, de la Şcoala 7.

În cadrul dezbaterii „Convinge-mă să citesc!“, finaliştii au prezentat şi susținut cartea preferată, de asemenea au răspuns la întrebări pe marginea celor zece cărți propuse în concurs. Titlul de Cititorul anului 2019 a fost obținut, la finalul dezbaterii, de Anastasia Tincu, care a prezentat cel mai argumentat cartea preferată şi s-a remarcat prin răspunsurile la întrebările din cărțile citite. Premiul pentru Cea mai bună fișă de lectură i-a revenit Mariei-Alexandra Bako.

„Juriul a fost format din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, ai Librăriei «Semn de Carte» Reșița și ai Bibliotecii Județene «Paul Iorgovici» Caraș-Severin. Finaliștilor concursului le-au fost acordate diplome, cărți, produse promoționale personalizate, iar Cititorul anului a câștigat în plus, o tabletă și posibilitatea de a participa la finala care se va organiza la începutul anului viitor la nivel național“, informează Clara Maria Constantin, managerul Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici“.

A.M.

1 Comment

Adaugă comentariu