Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pe Muntele Mic a fost turnată borna de fundaţie pentru noul telescaun automat. Nu mai puţin de 1.800 de schiori pe oră va deservi instalaţia, ce are o lungime de 900 de metri. Este vorba despre o investiţie de 300 de mii de euro, menită să îmbunătăţească activitatea de profil în zonă.

„Este primul telescaun de acest tip din Banatul de Munte şi al doilea din ţară, după Valea Prahovei. Instalaţia este depozitată în prezent la Caransebeş, iar din această toamnă demarăm lucrările pe care dorim să le finalizăm în sezonul următor. În acest fel, schiorii vor uita de ceea ce înseamnă stat la coadă. În plus, până anul viitor sperăm să punem în funcţiune şi instalaţia pentru zăpadă artificială, cu toate că Muntele Mic stă bine din acest punct de vedere“, spune investitorul Horaţiu Buna.

După cum explică acesta, se va renunţa la bilete şi vor fi folosite schi-pass-urile, pe zi, pe jumătate de zi, sau pe oră, aşa cum se practică în toate ţările civilizate. „La eforturile noastre de a moderniza infrastructura specifică de transport până pe Muntele Mic, se adaugă acest caz deosebit, de iniţiativă pentru modernizarea şi dezvoltarea facilităţilor de tip turistic, de transport pe cablu. Sunt deja două teleschiuri administrate de Horaţiu Buna, la care se adaugă acum şi cel de-al treilea. Această capabilitate – telescaun – teleschi este un caz fericit de parteneriat public – privat“, a precizat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În fapt, societatea în cauză are deja un parteneriat cu Consiliile Locale Turnu Ruieni şi Zăvoi, iar pe de altă parte, a trecut deja de Consiliul Tehnic şi Economic al Ministerului Dezvoltării şi Turismului, solicitarea de a primi finanţare pentru instalarea unei telegondole, care va înlocui telescaunul vechi de pe Muntele Mic.

Adaugă comentariu