Caraş-Severin, Romania

MARGA – Cu bani europeni, în comuna de pe valea Bistrei, se efectuează o serie de lucrări.

Fosta şcoală din satul Vama Marga, localitate ce aparţine de comuna cu acelaşi nume, Marga, a fost modernizată şi transformată în centru de zi pentru bătrâni.

Aici, vârstnicii pot petrece câteva ore pe zi, într-un mod plăcut, socializând şi desfăşurând activităţi recreative. Potrivit declaraţiilor viceprimarului Domnosie Laţcu, unitatea dispune de grupuri sanitare, paturi pentru odihnă, televizor, frigider şi cablu TV: „Centrul este dotat corespunzător pentru o astfel de locaţie, cu mobilier, centrală termică, grupuri sanitare etc. Aici, pensionarii pot juca table sau cărţi, pot viziona un meci ori un film la televizor, sau pur şi simplu pot schimba impresii. E drept, până acum oamenii s-au adunat mai mult de sărbători, căci în restul zilelor au treabă la câmp”, ne-a explicat viceprimarul.

În această perioadă, pe drumul dintre Vama Marga şi comuna Marga se intervine cu utilaje pentru reabilitarea tronsonului de 1,5 kilometri. La finalul lucrării, spune viceprimarul Domnosie Laţcu, drumul va arăta cu totul altfel. „De-o parte şi de alta a carosabilului vor exista rigole pentru scurgerea apei pluviale, trotuare iar, după caz, podeţe. De asemenea, se va interveni cu asfalt şi pe străzile lăturalnice din comună”, a mai explicat Laţcu. Cele două investiţii sunt suportate din bugetul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu