Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea ne dă, în sfârşit, vestea unei noi investiţii care va răsări pe Valea Ţerovei.

După ce a analizat situaţia altor zone şi parcuri industriale de la umbra unor mari centre urbane, care funcţionează cu succes, municipalitatea reşiţeană a tras concluzia că transformarea Zonei Industriale de pe Valea Ţerovei în parc industrial ar ajuta mai mult la atragerea de investitori, prin acordarea mai multor tipuri de facilităţi.

„Am susţinut de mai multe ori ca zona industrială a Reşiţei să fie transformată în parc industrial, care din luna noiembrie ar putea să acorde şi alte facilităţi – scutiri de la plata taxelor şi impozitelor –, doar dacă acea zonă are statutul de parc industrial, spune primarul Mihai Stepanescu. Am informat Consiliul Judeţean, Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, care sunt partenerii noştri în acel proiect, şi cred că pe lângă investitorul pentru care am semnat autorizaţie de realizarea unor lucrări acum nu demult, sperăm ca până la sfârşitul anului să fie o primă investiţie. Realizarea lucrărilor se face pe o suprafaţă de un hectar, cât s-a cerut, dar investiţia este ceva mai mică. Sper să vină şi alţii! Şi până atunci cred că se va rezolva şi problema cu cel care a pus stăpânire pe o suprafaţă importantă a zonei industriale – SportCity, VeloCity sau cum se mai chema. Sper ori să facă investiţia, ori să elibereze zona. Pentru că dânşii au blocat zona, avem un schimb de adrese dintr-o parte în alta, e şi un litigiu acolo cu privire la acea suprafaţă şi la plata unor redevenţe sau taxe pe care ar fi trebuit să ni le plătească. În orice caz, sper ca până în luna noiembrie sau după noiembrie lucrurile să fie mult clarificate acolo“.

Transformarea zonei în parc industrial are „ca obiectiv principal atragerea investitorilor puternici şi, în acest fel, crearea de noi locuri de muncă“, se arată în expunerea de motive a proiectului votat de consilierii reşiţeni. Prin asocierea dintre Consiliul Judeţean şi municipalitatea reşiţeană se înfiinţează şi un nou SRL – Parcul Industrial Reşiţa. Între primărie, în calitate de proprietar tabular, şi firma respectivă, în calitate de viitor deţinător al titlului de parc industrial, se va încheia un contract de administrare care ar putea deschide porţile spre noi investiţii.

10 Comments

 1. Al catelea articol de genul asta cu o prima investitie pe Valea Terovei este? Si tot nimic.

  Pun pariu ca prima investitie in parcul industrial tot puscaria/penitenciarul o sa fie… 🙂
  Ca e la moda acuma mai multi hoti decat nehoti.

 2. Unde sunt celelalte investitii de care vorbea CAON ?
  Scoala de Aviatier pentru F16-Caransebes, Combinatul de Hartie SF..?, Fabrica de Peleti Globernika-Karansebes, Fabrica de Autobuz !!!!-Resita ? Haideti sa fim seriosi…!

 3. „După ce a analizat situaţia altor zone şi parcuri industriale de la umbra unor mari centre urbane, care funcţionează cu succes” cred ca nu se mai intelege sensul cuvintelor „mari centre urbane”, deci nu catune precum Resita.

  • Ovidiu, doar in ”catunul” Resita sunt probleme!? Intreb retoric. Nu-ti convine in Resita, tu te-ai nascut cumva intr-o metropola? Nu cred ca in Resita e dracul atat de negru. Hai sa fim seriosi, Resita e un oras frumos, dar cu probleme inerente aparute in urma distrugerii industriei de ai tai sustinatori, care considerau ca e un morman de fier vechi si de altii care au jefuit tot si au dus de rapa colosi industriali, vezi UCMR etc. Iar acum, dupa dezastru ne asteptam sa fie totul roz peste noapte. In plus, Resita e destul de izolata din punct de vedere geografic, al infrastructurii rutiere si mai cred ca sunt multi ”binevoitori” care nu au niciun interes sa vina investitori la Resita.

   • izolata de ce anume .asta e un tertip al prostilor.ca nu e la drum european ca nu e la masa.dar sunteti prosti di acest motiv e orasul asa resita e oglinda populatiei

 4. Singura investitie de pe Terovei tot o puscarie (penitenciar) o sa fie. O sa aiba si clienti dupa cum se pare. In rest tot vin fabrici. Insa nu in Resita, la altii.

 5. Domn Primar Mihai Stepanescu are si numele de cod ,,Calcatorul de Fierul” sau ,,Sauna” la cat ne abureste…in Resita daca va intreaba cineva unde se poate merge la sauna, directionati-i catre Biroul Primarului, numai musai sa aibe si la ei minim 10%..

 6. Postaci portocalii, stiu ca sunteti bine platiti sa atacati adversarii politici dar mai stiu si ca nu mor caii cand vor cainii. E de apreciat demersul Primariei Resita de a atrage investitori in viitorul parc industrial. Oricum, in Resita mai multe firme (confectii, automotive etc.) si-au dezvoltat afaceri si au creat locuri de munca. Bineinteles, nu sunt pe placul vostru dar e un inceput. Oricum, in mintea voastra setata si scurtata, nimic din ce face Primaria Resita nu e bun.

  • Ce lucruri bune s-au intamplat in Resita in ultimii 8 ani (in afara faptului ca cateva persoane au tot luat 10%)? Daca te uiti peste o statistica, un bilant corect si obiectiv facut, s-a deschis o fabrica de confectii si automotive (300 locuri de munca), dar cele 5-6000 de locuri de munca care au disparut in anii astia, tu nu tii cont de ele!?Sunteti absolut fantastic de lingai si de prosti anumiti oameni

Adaugă comentariu