Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Centrul de Voluntariat Reşiţa participă în perioada 22-23 ianuarie la cea de-a patra întâlnire internaţională de lucru din cadrul proiectul VAPE: Volunteering in Central, East and West Europe – A Pathway to Employment, întâlnire desfăşurată în Jakobstad, Finlanda.

Proiectul implică 10 organizaţii şi instituţii din Europa, fiind un Parteneriat pentru învăţare finanţat de Comisia Europeană prin Programul Învăţare pe tot parcursul vieţii – Grundtvig. Agenda întâlnirii include discuţii şi ateliere bazate pe tematici precum forme şi metode de promovare a voluntariatului la nivel local, naţional şi internaţional şi voluntariatul în Finlanda. Această ultimă tematică presupune studii de caz pe clubul de fotbal din Jakobstad şi cafeneaua After Eight cu activităţi culturale şi de timp liber. De asemenea voluntarii reşiţeni vor prezenta partenerilor din proiect rezultatele vizitei de studiu găzduite la Reşiţa în luna decembrie a anului trecut.

Până în acest moment în cadrul proiectului VAPE echipa Centrului de Voluntariat Reşiţa a participat la trei întâlniri de lucru şi de învăţare, a găzduit un workshop bi-naţional la Reşita şi a produs patru buletine informative în limba engleză.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu