Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Joi, 1 martie, de la ora 17, în sala de festivități a Cercului Militar Caransebeș va avea loc o întâlnire cu istoricul militar Liviu Groza.

Liviu Groza s-a născut pe 10 iulie 1932, la Caransebeș. După ce a absolvit Liceul Traian Doda din municipiu, a urmat cursurile Școlii Militare de ofițeri activi Nicolae Bălcescu din Sibiu, fiind repartizat ca ofițer la Caransebeș.

Ulterior, i-a cunoscut pe academicianul Constantin Daicoviciu și pe prof. univ. Radu Vulpe, care i-au propus să studieze istoria militară a zonei.  Absolvent al facultății de Istorie, în 1989 a studiat la Arhivele din Viena mai multe documente ce au stat la baza celor 55 de volume publicate. A făcut numeroase recunoașteri aeriene cu elicopterul în zona culoarului Timiș-Cerna, iar pe Dunăre a parcurs de trei ori itinerariul Orșova-Baziaș, studiind fortificațiile de pe ambele maluri ale fluviului.

În întreaga sa activitate, Liviu Groza și-a urmat consecvent crezul: „Am muncit toată viața să trăiesc și după moartea mea“.

Adaugă comentariu