Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – O fată din comuna Bucoşniţa a rămas fără bijuterii după ce o femeie s-a oferit să-i „ghicească“ viitorul cu ajutorul lor. În schimbul unui lănţişor şi al unei perechi de cercei, tânăra s-a ales cu un pumn de pietre învelite într-o batistă.

La finele săptămânii trecute, Poliţia din Caransebeş a fost sesizată de către o tânără în vârstă de 17 ani, din comuna Bucoşniţa, despre faptul că a fost înşelată. Ea le-a declarat poliţiştilor că o femeie necunoscută prin metoda „ghicitului“ i-a înlocuit un lănţişor şi o pereche de cercei cu o batistă în care se aflau pietricele.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, suspectă fiind o femeie din Craiova. Pentru a prevenii săvârşirea unor astfel de fapte poliţiştii vă recomandă să nu apelaţi la serviciile aşa-ziselor ghicitoare, să nu vă lăsaţi acostaţi de astfel de persoane şi să nu le încredinţaţi bani sau bijuterii, chiar dacă pretind că vi le vor înapoia.

În cazul în care persoane necunoscute se prezintă la uşa cetăţenilor şi se recomandă ca fiind lucrători ai unor instituţii publice (Primării) sau societăţi comerciale de distribuţie a energiei (Enel, E-On Gaz etc.) ori pretind că efectuează acţiuni de deratizare, solicitând accesul în locuinţă, poliţiştii cărăşeni recomandă cetăţenilor să nu permită accesul în locuinţă decât acelora care se prezintă însoţiţi de preşedintele sau administratorul asociaţiei de locatari şi numai după o verificare riguroasă a legitimaţiei de serviciu; să refuze plata unor sume de bani pentru prestarea serviciilor, în cazul în care li se solicită acest lucru, deoarece valoarea serviciilor efectuate de reprezentanţii unor astfel de societăţi este cuprinsă distinct pe factura lunară emisă.

De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să nu permită accesul în locuinţă pentru motive gen „pot să utilizez toaleta“ sau „aş dori un pahar cu apă“ deoarece, în general, infractorii profită de neatenţia victimelor fie sustrag extrem de rapid sume de bani sau bunuri uşor transportabile (bijuterii, telefoane mobile etc), fie se informează cu privire la alte bunuri care pot fi sustrase şi revin atunci când nu este nimeni acasă.

Adaugă comentariu