Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cea de-a șasea ediție a Traversării înot a lacului Văliug va avea loc duminică, 27 iulie. Ca în fiecare an, întrecerea este organizată de Clubul Sportiv de Înot Matsers Reșița 07 și are ca scop promovarea înotului masters în ape deschise.

Întrecerea va cuprinde două probe: una scurtă, de 400 metri, ce constă în traversarea lacului Văliug în lățime, dus-întors, în dreptul pontonului „Casa Baraj“; și o probă lungă, de 2.000 metri, de traversare a lacului Văliug în lungime, dus-întors, între pontonul „Casa Baraj“ și pontonul „Vila UCM“. „Se poate înota orice stil, fiind recomandat însă stilul liber (craul)“, precizează Dorina Iana, președinte executiv al Clubului Sportiv de Înot Masters Reșița 07.

Din informațiile oferite de organizatori, am reținut că participanții vor fi împărțiți în șase categorii la fiecare probă, cu mențiunea că se ia în considerare vârsta participantului în anul 2014. Persoanele participante trebuie să cunoască una din ramurile sportive din natație – înotul și să stăpânească cel puțin unul din stilurile: fluture (delfin), spate, bras, craul (liber). Înscrierea în proba de 2.000 m este recomandată persoanelor care înoată regulat și care au mai parcurs această distanță în bazin cel puțin o dată.

Traversarea lacului Văliug este o competiție limitată la 30 de minute pentru proba scurtă și la două ore pentru proba lungă. Concurenții care nu termină cursa în acest interval de timp vor fi scoși din apă.

M.C.

Adaugă comentariu