Caraş-Severin, Romania

„Vreau să iau un câine pe care să-l duc la grădina pe care o am în zona fostului IMR. Nu doar paza este motivul pentru a adopta un câine, ci şi dragostea ce o port animalelor. Mai am un câine, dar e cam bătrân şi am, împreună cu mama mea, mai multe pisici. Consider că e benefic pentru aceste animale să fie date spre adopţie“, a spus reşiţeanul Marcel Orlescu, de 53 de ani, muncitor.

Domnul Orlescu sosise cu jumătate de oră înaintea începerii evenimentului pentru a fi sigur că va adopta printre primii un câine. Chiar dacă vremea nu a fost propice, atunci când câinii şi pisicile au fost aduse în ţarcul special amenajat de către Asociaţia Dogs Center Reşiţa, zeci de copii au dat buzna, fie şi numai pentru a admira şi a se juca cu animalele.

„Am organizat acest târg de adopţii, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care dresc un companion patruped. E mai bine pentru aceste animale şi cei ce adoptă simt că au făcut un lucru bun. Am adus şase pui şi trei câini adulţi şi mai avem încă cinci câini pe care îi aducem dacă merg bine adopţiile. Oamenii pot veni şi pentru a dona chiar hrană sau tratamente pentru animale, iar noi intenţionăm să organizăm şi o campanie de sterilizare gratuită. Sperăm ca în fiecare lună să facem câte un astfel de târg de adopţii“, a precizat Loredana Palcovici, membră a asociaţiei organizatoare.

Semnele bune ale târgului s-au văzut încă de la început, când mai multe persoane, copii sau adulţi, şi-au luat în braţe animalul preferat şi au stat la coadă pentru a face actele necesare.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Asociatia Dogs Center Resita Reply

     Asociatia „Dogs Center Resita” multumeste tuturor persoanelor care s-au implicat in aceasta campanie precum si presei, televiziunii si radiourilor. Cu ajutorul dvs. am reusit sa dam spre adoptie 6 pui de catei, 2 pisicute si 1 catel matur. Le multumim din suflet si voluntarilor pt ajutorul acordat si nu in ultimul rand voluntarilor de la Grupul Local de Tineret Arcus Resita . Multumim si persoanelor care au adoptat cateii si pisicile si vrem sa le aducem la cunostinta faptul ca acei catei si pisici adoptati vor fi verificati lunar de voluntarii asociatiei, pentru a vedea conditiile in care traiesc acele patrupede. Daca se va intampla sa-i abandonati sau sa nu le oferiti conditiile necesare, veti fi sanctionati precul Legii nr. 9/2008 iar cainii/pisicile vor fi luate. Cu ajutorul iubitorilor de animale, am reusit sa strangem suma de 285 din cutia milei si cu ajutorul produselor personalizate pe care Asociatia le-a pus la vanzare. In concluzie le multumim si persoanelor care au donat hrana pentru patrupede, am strans in jur de 30 kg hrana uscata. Ne bucuram pt ca inca exista persoane care le pasa de soarta animalelor abandonate din aceast oras. Mila pentru animale, este in mod esential legata de bunatatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun fata de oameni. Numai cand veti iubi un animale, veti simti iubirea cu toata inima.
    La sfarsitul fiecare luni pe timul verii vom face aceasta campanie, pentru a le da patrupedelor de pe strazi o sansa la viata, o sansa in care pot avea o familie careia sa-i pese de ei, care sa le ofere iubirea neconditionata la fel cum cainii/pisicile ofera aceasta iubire cerand doar o mangaiere.
    Dorim sa invatam resitenii, in special tinerii din Resita, care prefera un caine de rasa pe langa o „corcitura”, sa adopte un caine/pisica si sa-si de-a seama singuri, ca un caine/pisica de pe strada, ii vor respecta mai mult, ii vor iubi mai mult, in fiecare zi le va multumi pentru ca i-a salvat. Cei care spun ca un caine vagabond este mult mai destept decat cel de rasa, au perfecta dreptate, pe cei vagabonzi ii poti dresa mai usor, nu sunt atat de sensibili, sunt chiar frumosi si te respecta mai mult decat un caine de rasa care incearca mai mult sa domine. Trebuie sa inteleaga tineretul resitean, ca un caine/pisica nu il/o cumperi doar de fite, ci este o responsabilitate, chiar daca este de rasa sau nu. Un animal nu este pe post de bibelou, un animal nu trebuie judecat pt agresivitate, culoare, forma, marime ci dupa comportament, atitudine si timpul acordat pentru intretinerea lui. Un caine nu este doar un dar de Craciun, este o responsabilitate de care trebuie sa te ocupi atatia ani cat va trai.

Adaugă comentariu