Caraş-Severin, Romania

„Vreau să iau un câine pe care să-l duc la grădina pe care o am în zona fostului IMR. Nu doar paza este motivul pentru a adopta un câine, ci şi dragostea ce o port animalelor. Mai am un câine, dar e cam bătrân şi am, împreună cu mama mea, mai multe pisici. Consider că e benefic pentru aceste animale să fie date spre adopţie“, a spus reşiţeanul Marcel Orlescu, de 53 de ani, muncitor.

Domnul Orlescu sosise cu jumătate de oră înaintea începerii evenimentului pentru a fi sigur că va adopta printre primii un câine. Chiar dacă vremea nu a fost propice, atunci când câinii şi pisicile au fost aduse în ţarcul special amenajat de către Asociaţia Dogs Center Reşiţa, zeci de copii au dat buzna, fie şi numai pentru a admira şi a se juca cu animalele.

„Am organizat acest târg de adopţii, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care dresc un companion patruped. E mai bine pentru aceste animale şi cei ce adoptă simt că au făcut un lucru bun. Am adus şase pui şi trei câini adulţi şi mai avem încă cinci câini pe care îi aducem dacă merg bine adopţiile. Oamenii pot veni şi pentru a dona chiar hrană sau tratamente pentru animale, iar noi intenţionăm să organizăm şi o campanie de sterilizare gratuită. Sperăm ca în fiecare lună să facem câte un astfel de târg de adopţii“, a precizat Loredana Palcovici, membră a asociaţiei organizatoare.

Semnele bune ale târgului s-au văzut încă de la început, când mai multe persoane, copii sau adulţi, şi-au luat în braţe animalul preferat şi au stat la coadă pentru a face actele necesare.

Flavius Rotariu