Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În afara iniţiativelor vizând mall-ul şi aquapark-ul, cartierul reşiţean va beneficia de o serie de alte proiecte de dezvoltare.

Aleşii reşiţenilor au votat, recent, studiul de fezabilitate cu elemente de documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul „Amenajare spaţiu de agrement urban, inclusiv străzi şi utilităţi, precum şi interconectarea zonei marginalizate Mociur cu cartierele Centru şi Govândari printr-o promenadă, pistă de biciclete, reabilitarea şi crearea de noi facilităţi de acces pietonal“.

Din ce în ce mai mulţi reşiţeni au început să fie interesaţi de ceea ce pregătesc autorităţile locale pentru zona Mociur, astfel că, legat de iniţiativă, primarul Ioan Popa a dat mai multe detalii: „E vorba de un centru multifuncţional, adică pe structura actualului bazin de înot de la 7 Noiembrie, avem un proiect de finanţare pe Axa 4, şi vom face un centru multifuncţional destul de generos, cu trei terenuri de tenis, terenuri de sport. În acest proiect vom face şi strada din Mociur, care vine din zona de cămine, până la bariera de pe strada Fântânilor. Centrul multifuncţional vine pe situl Bazinului 7 Noiembrie. Dacă ne finanţează Uniunea Europeană, noi vom demola vechiul bazin şi construim centrul multifuncţional. Practic noi avem suma alocată acolo, nu suntem în competiţie cu nimeni, n-avem cum să ratăm“.

Edilul a precizat că în cadrul centrului ce se va ridica în Mociur vor fi amenajate trei terenuri de tenis acoperite. „Celelalte, Ministerul Tineretului şi sportului a făcut o solicitare către UAT-uri dacă doresc să ia anumite baze sportive care sunt ale lor acum, că le cedează. Noi ne-am pronunţat că dorim să luăm terenurile de tenis de acolo şi pista de atletism din Govândari“, preciza edilul.