Caraş-Severin, Romania

REŞIȚA – Este povestea incredibilă de supraviețuire prin care a trecut un reşițean de 55 de ani care, duminică dimineața, în jurul orei 4.00, a căzut în stradă, şi deşi erau oameni în zonă, nimeni n-a sunat la 112.

Nici paznicii obiectivelor de pe strada Bârzăviței, unde s-a întâmplat incidentul, nici puținii şi matinalii trecători. Culmea, lângă bărbat, pe trotuar, era şi un plic cu 4.000 de lei, pe care nimeni nu i l-a furat pentru că pe el se aciuiase un maidanez tratat cu aceeaşi indiferență.

Norocul omului – despre care se presupune că ar fi fost la o nuntă în zonă, dar nu se ştie din ce motive n-a mai apucat să dea darul (pe plic fiind menționat „Ghita tata”) – a fost acela că, în jurul orei 8.00, a trecut pe acolo un jandarm aflat în timpul liber. Plutonierul major Constantin Ionașcu, din Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, a încercat să vorbească cu bărbatul, dar acesta era în stare de inconștiență, fapt pentru care a sunat la 112. Omul a fost preluat de Ambulanță mai mult mort decât viu şi, la cât era de rece, nu i-au dat inițial prea multe şanse. Şi-a revenit, dar nu ştia de vreo nuntă sau de faptul că ar fi căzut în stradă. Dar totul s-a terminat cu bine, iar banii au fost predați, pe bază de proces-verbal, personalului medical, urmând să fie înmânați familiei.

A.M.

Adaugă comentariu