Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primăria Caransebeș începe, de marți, 28 iunie, războiul împotriva țânțarilor și a căpușelor. Soluțiile de combatere a insectelor vor fi pulverizate atât pe cale aeriană, cât și de la sol, între orele 19 şi 6.30 dimineaţa, atunci când țânțarii sunt foarte activi.

Acţiunile se vor efectua între orele 18.30-21 cu elicopterul şi între orele 21-6.30 cu mijloace terestre. În caz de vreme nefavorabilă, lucrările se vor decala cu câteva zile, până la stabilizarea condițiilor meteo. A doua etapă a acţiunilor de dezinsecţie aeriană şi terestră va fi repetată la un interval de 14-21 de zile, în funcţie de starea vremii”, ne-a declarat viceprimarul Filip Strejariu. Combaterea ţânţarilor și a căpuşelor va fi extinsă şi în cartierele aparţinătoare, iar municipalitatea face un apel către instituţii, societăţi comerciale, asociaţii de proprietari şi persoanelor fizice să execute operaţiuni de dezinsecţie, concomitent cu acţiunea generală a Primăriei. „În perioada operaţiunilor de dezinsecţie aeriană şi terestră solicităm cetăţenilor ca seara, între orele 18.30-21.00, să evite traversarea parcurilor, a scuarurilor. Rugăm apicultorii să îşi ia toate măsurile de prevenire a intoxicaţiilor la albine, pe toată perioada acţiunii”, a adăugat viceprimarul Caransebeșului. Potrivit acestuia, operaţiunile de dezinsecţie vor fi executate numai cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională de Biocide. 

2 Comments

  1. Țânțarii (Culicidae) sunt o familie de insecte diptere din subordinul Nematocera. La unele specii, la femelă, nu se produce maturizarea ouălor fără consumarea sângelui de mamifere. Se pot împerechea și în spații restrânse, în care trăiesc și în timpul iernii fără să intre în diapauză. Adultul depune ouăle când temperatura apei depășește 10 °C (între sfârșitul lui aprilie și mai); generațiile din primăvară și vară se succed la fiecare 15–20 zile, în funcție de temperatura apei. Dezvoltarea larvelor se realizează în ape stătătoare. Femelele pot transmite malarie, o boală infecțioasă gravă. SURSA WIKIPEDIA

    Ce o sa faceti stimabililor?
    O sa ne otraviti tot la doua saptamani pentru ca asa doreste Ministerul Impotriva Sanatatii?
    De fapt, va fii încontinuu din momentul primei stropiri. Substantele intra in panza freatica, in culturi si noi le vom consuma. Traiasca industria farmaceutica!!! Vanzare buna…

  2. Această „lupta” trebuie să se desfășoare si în cartierul Valea Cenchii. După ce s-a dat cu substanțe în oraș, toți țânțarii au invadat efectiv întreg cartierul. Luați în considerare ca, deși plătim impozite ca toți cetățenii, nu ne „bucurăm” decât de muzeul statuilor din pietre din ce în ce mai scumpe și de cimitir de animale…, fără a avea apă și canalizare. Probabil, în cel mai scurt timp, în această ”oază” a județului Caraș-Severin, va apărea hepatita, dizenteria si toate bolile care erau la modă în evul mediu..

Adaugă comentariu