Caraş-Severin, Romania

ZĂGUJENI – În noaptea de 19/20 noiembrie a.c., în jurul orei 2.00, un apel telefonic efectuat la numărul 112 a sesizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ cu privire la un incendiu la coşul de fum al Complexului de servicii sociale „Casa Noastră“ din Zăgujeni.

Detaşamentul de Pompieri Caransebeş a plecat la intervenţie cu trei autospeciale cu apă, solicitând, pe parcurs, încă una. „Când echipa de intervenţie a ajuns acolo, incendiul se propagase la acoperişul a trei corpuri de clădire. Din pricină că în pod se depozitaseră multe obiecte din materiale uşor inflamabile, exista un risc crescut. Au fost probleme la alimentarea cu apă, din cauză că reţeaua locală nu avea presiunea necesară“, ne-a declarat plt. maj. Ancuţa Balint, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.

Din cauza lipsei de presiune a apei din reţeaua locală, pompierii militari au fost nevoiţi să alimenteze autospecialele din satul Prisaca şi din Caransebeş. „Din fericire nu au existat victime, şi asta în mare parte pentru că tinerii din complex nu locuiau în clădirea cuprinsă de flăcări. Chiar dacă focul a fost lichidat, (marţi – n.r.) la ora 13.00 pompierii încă acţionau pentru eliminarea oricărei posibilităţi de izbucnire a incendiului.

„Mesajul prin 112 a venit puţin prea târziu şi a fost incomplet. Ni se spusese că focul se manifesta la coşul de fum, iar în cazuri de acest gen, arde funinginea pe coşul necurăţat. Pompierii au fost nevoiţi să scoată toate materialele din pod şi să le stingă pe rând, pentru ca flăcările să nu izbucnească din nou“, a mai amintit plt. maj. Balint.

Adaugă comentariu