În weekend, a fost ofertă la reţinut permise - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Din patru „veseli“ la volan, unul consumase altceva decât licori cu grade etilice. Iar amenzile au curs cu sutele.

Nu mai puţin de 432 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la Rutieră participanţilor la trafic. Asta doar în weekend, doar în Caraş-Severin. Cele mai multe dintre sancţiuni, respectiv 268, au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite sectoare de drum. Au fost ridicate 19 permise şi două certificate de înmatriculare, fiind constatate şi şapte fapte de natură penală la regimul rutier.

Dintre şoferii care au devenit pietoni, cei mai mulţi (16) au rămas fără permis pentru depăşiri neregulamentare, în vreme ce ceilalţi trei – pentru viteză excesivă. Din sfera penalului, din cele trei zile de weekend, oamenii legii ne-au prezentat patru cazuri mai deosebite. Primii trei ghinionişti au fost prinşi sărind calul cu alcoolul la volan. A patra, pentru că este o tânără, n-a băut, dar nici trează n-a fost…

În Dalboşeţ, oamenii legii au tras pe dreapta un autoturism condus de un localnic de 73 de ani care, deşi n-avea permis pentru nicio categorie de vehicule, a obţinut obţinut „notă mare“ la alcooltest, care a indicat în cazul său un rezultat de 1,33 mg/litru alcool pur în aerul expirat. „Acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe“.

Într-una din nopţi, pe strada G.A. Petculescu din Reşiţa, a fost tras pe dreapta autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani, în cazul căruia rezultatul alcooltestului a fost de 0,85 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Şi el a ajuns la spital pentru recoltarea de probe, însă acum este cercetat pentru că a refuzat acest lucru.

Iar la Herculane a fost tras pe dreapta autoturismul condus de un localnic de 64 de ani. Supus alcooltestului, şoferul a obţinut un rezultat de 0,95 mg/litru alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care este acum cercetat penal.

Colac peste pupăză vine o tânără de 19 ani care, tot în staţiunea de pe Valea Cernei, a intrat în vizorul oamenilor legii. Totul s-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni, la puţin timp după miezul noăţii, când poliţiştii au oprit în trafic autoturismul condus de tânără, „care avea un comportament suspect. La testarea cu aparatul DrugTest a tinerei, acesta a indicat rezultat pozitiv pentru una dintre substanțele psihoactive, motiv pentru care conducătoarea auto a fost condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice. Și în acest caz se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe“, ne informează Poliţia judeţului.

A.M.