Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Asta spun bocşenii după ce şeful administrativului din oraș şi-a amintit să mai facă o vizită în teren, pe la străzile sparte pentru reţelele AquaCaraş.

A trecut mai bine de un an de când primarul oraşului Bocşa îşi posta, pe Facebook, vizitele pe la diverse lucrări din urbe, ultima vizată fiind asfaltarea străzii Bichiştin, de la începutul lui aprilie 2018. De atunci, edilul s-a remarcat pe la diverse târguri sau ca gazdă pentru diverşi oficiali aflaţi în campanie. Acum revine în viaţa urbei, pentru a lua pulsul problemelor cetăţenilor. Eugen Cismăneanţu şi-a publicat fotografiile cuprinzând vizita de lucru pe diferite străzi sparte pentru lucrările de canalizare şi a lansat promisiuni că, după ce ploile se vor opri, vor începe asfaltările. Pe listă apar străzile Mihail Gaşpar (zona până la Podul Mare), Plopilor, Vasile Alecsandri, Lugojului , Eminescu, George Coşbuc, Chiciora, Lerniţei şi tot cartierul Măgura.

Cetăţenii oraşului nu l-au iertat, valul comentariilor fiind elocvent. Alexandru Gruia nota: „Aha, a înviat primarul, dragi cetăţeni! Vin alegerile şi ne promite multe, nu vă lăsaţi induşi în eroare! De când a venit dl Cismăneanţu la Primărie, oraşul arată mai urât. Până şi comunele au apă şi canalizare, iar Bocşa, ca oraş, nu are“. Comentariul a fost completat de Tiberiu Eder, care preciza că sunt „ochi frumoşi la Primărie. În rest, jale pe străzi“.

Oamenii s-au arătat nemulţumiţi în general de aspectul străzilor, care au devenit din ce în ce mai greu de circulat, aducându-se în discuţie străzi precum Bocşa Nouă, Marmurei, Crişan, 1 Mai, Sadovei, Ion Vidu sau Oituz, unde „se asfaltează cu moloz şi gunoi, că primarul nu are bani“, sau Dognecei, unde „sunt gropi în stânga, gropi în dreapta, iar şoferii spun ceva în gând şi cu voce“, aşa cum notează, cu eleganţă, Geta Ciortan. Oamenii aşteaptă noile reţele, visează la apă şi canalizare, lucruri elementare pentru civilizaţie, şi vorbesc despre străzi unde s-au făcut deja lucrări în această direcţie, însă au rămas nefuncţionale. „Aaa… păi nici staţie de epurare nu-i, darmite canalizare! Ne-au luat-o Măureniul şi Şoşdea înainte cu canalizarea“, remarca Gabriela Tipol într-un alt comentariu.

Adaugă comentariu