Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Pe parcursul celor şase zile, pompierii şi jandarmii au fost ajutaţi de echipe de silvicultori.

Marţi, în jurul orei prânzului, peste 300 de persoane, continuau lupta cu incendiul izbucnit săptămâna trecută în masivul Domogled.

„Marţi dimineaţă, am fost în unul dintre cele două elicoptere ale MAI care aruncă în continuare apă pentru stingerea incendiului. Noi am avut şi marţi 75 de oameni care ajutau echipele de stingere, focul este stabilizat, zona de incendiu este izolată prin culoare şi nu mai există pericolul extinderii. De fapt, zilele trecute pompierii şi jandarmii au fost ajutaţi şi de echipe de câte 135 de silvicultori. Oamenii noştri şi dormeau acolo, în teren”, ne-a spus Ştefan Stănescu, directorul Direcţiei Silvice Reşiţa.

Întrebat care ar fi sursa focului, Ştefan Stănescu ne-a spus că „având în vedere zona stâncoasă în care a izbucnit incendiul şi faptul că accesul omului acolo e foarte dificil, nu cred că focul a fost pus de om. Săptămâna trecută au fost câteva ploi aşa că este posibil ca totul să fie pornit de la un fulger. Până acum, au ars în jur de 100 de ha, locurile sunt stâncoase aşa că pagubele nu sunt majore”.

„Focul a fost localizat şi se lucrează la lichidarea acestuia”, a precizat şi plt. Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic“.

Nina Curiţa, Flavius Rotariu

1 Comment

Adaugă comentariu