Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este povestea unui administrator de firmă din judeţ pe seama căruia procurorii au pus o evaziune fiscală de 1,5 milioane de lei, dar şi faptul că omul de afaceri ar fi folosit 2,4 milioane de lei din banii firmei în interes propriu.

Procurorii cărăşeni ne informează că zilele trecute au trimis în judecată un administrator de firmă (C.V.), pentru că ar fi comis infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, respectiv infracţiunea de folosire cu rea credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect. Asta pentru că, „în calitate de administrator de fapt a SC R.B.R. SRL, inculpatul C.V., în perioada 2 august 2010 – 21 noiembrie 2012, a evidențiat în contabilitatea societății cheltuieli fictive în sumă de 3.498.539 lei și nu evidențiat în contabilitate venituri în sumă de 1.609.274, creând un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 1.531.822 lei. De asemenea, în perioada 2 august 2010 – 21 noiembrie 2012, inculpatul C.V. a beneficiat de plăți nelegale efectuate de către SC R.B.R. SRL, societatea al cărei administrator în fapt era, în sumă de 2.474.413 lei, folosind în interes propriu, nejustificat și cu rea-credință această sumă, într-un scop contrar intereselor persoanei juridice pe care o administra“, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Prin același rechizitoriu, a fost trimis în judecată şi „B.M. pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, întrucât în perioada 2 august 2010 – 21 noiembrie 2012, a întocmit în mod fictiv facturi și chitanțe având ca furnizor societatea pe care o reprezenta și beneficiar SC R.B.R. SRL, administrată de către inculpatul C.V., pe care le-a înmânat inculpatului C.V.“, aflăm din documentul citat. Urmează ca instanţa să decidă soarta celor doi.

1 Comment

Adaugă comentariu