Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Programul de reabilitare a infrastructurii rutiere din Caransebeş este în grafic. În ultimele zile, s-au efectuat lucrări de asfaltare pe mai multe artere intravilane, precum Crişan, Cloşca şi Eftimie Murgu până la intersecţia cu Baba Novac.

Potrivit viceprimarului Cornel Galescu, o noutate este amenajarea pe aceste străzi a unor benzi pentru biciclişti. „Avem în plan să amenajăm piste de biciclete pe multe din artere pentru că numărul bicicliştilor creşte, iar odată cu aglomerarea străzilor bicicleta poate fi o soluţie şi trebuie să venim în sprijinul celor care aleg acest mijloc de deplasare“, a spus noul viceprimar.

Acesta s-a referit şi la recentele lucrări din zona centrală, precizând că distribuitorul de gaz metan s-a văzut nevoit să înlocuiască mai multe ţevi foarte vechi pentru a asigura o presiune normală pe străzile C.D. Loga, Mihai Viteazul, Halici şi Morilor. Pe de altă parte, Galescu a punctat şi câteva aspecte legate de preocuparea administraţiei locale pentru esteticul străzilor din Caransebeş.

Astfel, în perioada imediat următoare, echipele municipalităţii vor trece la plantarea de pomi care să bucure ochiul dar şi să aducă un folos din punct de vedere al mediului, mai ales că poziţionarea Caransebeşului aproape de natură şi de munte cere acest lucru.

„Este vorba de plantarea unor arbuşti ornamentali şi mă gândesc în special la strada Ardealului, unde gardul din fier forjat va fi întrerupt şi din loc în loc vor fi plantaţi pomi. Vrem să extindem acest proiect la nivelul întregului municipiu“, a încheiat Galescu.

Lidia Almăjanu

1 Comment

  1.  Banatenii trebuie sa solicite AUDIT sa vedem cat au jefuit miticii iar apoi sa incepem Procesul de Autodeterminare….

Adaugă comentariu