Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cei care îşi achită datoriile până în 31 martie că pot beneficia de scutiri de la penalităţi şi majorări.

Municipalitatea reşiţeană le aminteşte persoanelor fizice faptul că pot beneficia de scutirea de dobânzi, penalităţi şi majorări de întârziere dacă îşi plătesc integral debitele principale restante până în data de 31 martie inclusiv. În evidenţele Direcţiei de Impozite şi Taxe figurează un număr de 6.716 contribuabili, persoane fizice, care au datorii şi care ar putea beneficia de scutiri de la plata debitelor accesorii.

„Facilitatea se aplică pentru achitarea datoriilor restante, inclusiv chirii şi amenzi contravenţionale, existente în sold. Persoanele fizice, aflate în această situaţie, trebuie să depună următoarele acte la ghişeele Direcţiei de Impozite şi Taxe: formular-tip care se găseşte la Direcţia Impozite şi Taxe, copie după actul de identitate, dovada achitării debitelor restante. În anul 2014, în perioada 1 februarie-31 martie, au depus cereri pentru scutirea de majorări şi penalităţi un număr de 1.133 de contribuabili, dintre cei 6.500 cu restanţe din anii anteriori“.

Cetăţenii care doresc să-şi achite dările o pot face fie la Corpul II al primăriei (în spatele palatului administrativ municipal), fie la corpul IV (de pe Bulevardul Republicii). Ambele locaţii sunt deschise de luni până joi, între orele 8.00 şi 15.30, cu specificaţia că miercuri, corpul II rămâne deschis până la ora 17.30, iar joi – corpul IV. În zilele de vineri, programul ambelor locaţii este de la 8.00, la 13.00. Ca şi termene până la care se pot face plăţi fără majorări sau penalităţi, acestea sunt data de 31 martie, pentru impozitul aferent primului semestru al anului în curs, respectiv 30 septembrie, pentru sumele aferente celui de-al doilea semestru.

1 Comment

  1. Observ că anul acesta nu se mai dă bonificaţia aia de 10% pentru cei care îşi achită impozitele pe tot anul până la sfârşitul lui martie. Păi în cazul acesta mă mai gândesc dasă să plătesc. O pot face peste un an (sau mai mulţi) că scutirea de penalităţi se aplică în fiecare an fără excepţie. Până atunci mă folosesc eu de banii ăia, că oricum e foamete în oraşul ăsta nenorocit.

Adaugă comentariu