Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Consilierii locali au hotărât că taxele şi impozitele locuitorilor din Caransebeş rămân aceleaşi şi în 2013.Veşti bune pentru locuitorii municipiului. Şi anul viitor, impozitele şi taxele locale pentru persoanele fizice şi juridice de pe raza municipiului, inclusiv din localitatea Jupa, vor rămâne la acelaşi nivel cu cele din 2012. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local, la cota de impozitare din acest an, se va aplica la anul doar indicele de inflaţie de la sfârşitul lui 2012, care va fi comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

De asemenea, administraţia locală va menţine şi în 2013 bonificaţia de 10 la sută pentru contribuabilii care achită impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport până la data de 31 martie a anului viitor. Mai mult, consiliul local a aprobat şi anularea creanţelor mai mici de şase lei, datorate de persoanele fizice sau juridice, creanţe mai vechi de 1 ianuarie 2013.

„Impozitele şi taxele locale de anul viitor vor fi egale cu cele din 2012. Mai mult, avem taxe reduse pentru agenţii economici, în sensul că unele chirii pentru întreprinzătorii care realizează locuri de muncă au fost reduse cu până la 30 la sută, tocmai pentru a veni în sprijinul acestora, într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic“, a spus primarul Marcel Vela.

În ceea ce priveşte încasările la bugetul local în primele 4 luni ale acestui an pentru clădiri, terenuri şi autovehicule, Compartimentul Impozite şi Taxe Locale al Primăriei informează că peste 45 la sută din persoanele fizice şi-au achitat contribuţiile, municipalitatea încasând peste 1,3 milioane lei. În schimb, agenţii economici nu au fost la fel de conştiincioşi, la acest capitol procentul încasărilor fiind de puţin peste 20 la sută, adică 1,4 milioane lei.

Lidia Almăjanu

Adaugă comentariu