Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În prima lună a anului, cărăşenii au optat în proporţie de doi la unu pentru paşapoartele electronice.Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Caraş-Severin a primit şi soluţionat, în luna ianuarie 2013, 669 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor, din care 409 cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice şi 260 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare.

Din totalul cererilor, 519 au fost primite la ghişeul serviciului, iar alte 150 la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate. 52 de cetăţeni români domiciliaţi în străinătate au solicitat eliberarea unui paşaport, din care 15 persoane au depus cererile la ghişeul serviciului, iar 37 de persoane s-au adresat misiunilor diplomatice sau la oficiile consulare ale României din străinătate.

De asemenea, au fost eliberate la ghişeul serviciului 468 de paşapoarte, din care 261 paşapoarte simple temporare şi 207 paşapoarte simple electronice. În ceea ce priveşte suspendarea temporară a dreptului la libera circulaţie, în cursul lunii ianuarie 2013 au fost primite de la autorităţile competente 15 comunicări de acest fel faţă de 16 cetăţeni români care au domiciliul pe raza judeţului Caraş-Severin.

Totodată, prin intermediul Direcţiei Generale de Paşapoarte au fost transmise un număr de 13 comunicări referitoare la reţinerea sau arestarea în străinătate a unor cetăţeni români domiciliaţi pe raza judeţului pentru săvârşirea unor fapte cu caracter penal, iar patru comunicări priveau persoane care au decedat în străinătate. Un număr de 12 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru pierderea sau deteriorarea paşapoartelor valabile. În urma activităţii desfăşurate de către SPCEEPS Caraş-Severin a fost încasată la bugetul de stat suma de 17.628 de lei.

Adaugă comentariu