Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După îndelungi aşteptări, după numeroase demersuri ale Consiliului Judeţean Caraş-Severin, după clarificări peste clarificări, Guvernul României a aprobat deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei româno-sârbe, în regim de bac şi pietonal, între Moldova Nouă şi Golubac. Totodată s-a aprobat şi deschiderea punctului vamal.

Punctul de trecere a frontierei, destinat trecerii pasagerilor şi vehiculelor a căror masă totală nu depăşeşte 3,5 tone, şi punctul vamal vor funcţiona zilnic între orele 6 şi 20. Prin punctul respectiv este interzisă trecerea vehiculelor care transportă mărfuri periculoase, trecerea animalelor vii şi a vehiculelor lente. Punctul Vamal Moldova Nouă funcţionează în cadrul Biroului Vamal Naidăş.

Guvernul României a aprobat punctul de trecere a frontierei după ce Consiliul Judeţean Caraş-Severin a finalizat implementarea proiectului cu acelaşi nume, realizat în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă şi municipalităţile Veliko Gradişte şi Golubaţ din Serbia. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 2,3 milioane de euro, din care 216.428 de euro sunt bani nerambursabili asiguraţi chiar de Guvern.

Lucrările de infrastructură exterioară şi interioară a punctului de trecere a frontierei sunt finalizate, stadiul actual al acestora permiţând efectuarea controlului la trecerea acesteia. Accesul terestru la punctul de trecere cu bacul spre Golubaţ se va realiza din DN 57, pe un tronson reabilitat pe o lungime de 1,1 km. „Este bine că s-a aprobat. Noi am făcut tot ce ni s-a cerut pentru ca acest proiect să fie aprobat, am trimis toate clarificările necesare. Guvernul României a aprobat ceea ce locuitorii de pe Clisură au aşteptat de mult. Este o reuşită a tuturor autorităţilor implicate pentru care mă bucur“, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu.

Nina Curiţa

1 Comment

Adaugă comentariu