Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Animale, păsări, unelte, obiecte uşor de valorificat sunt doar câteva dintre ţintele hoţilor care fură din sălaşe.

Comiterea acestor infracţiuni este facilitată de mai multe vulnerabilităţi, printre care neasigurarea sălaşelor de către proprietari, lipsa iluminatului în zonă pe timp de noapte, lăsarea în mod neglijent, la vedere, a bunurilor care dintotdeauna au meritat efortul din partea infractorilor, fie datorită faptului că pot fi uşor de transportat, fie de valorificat.

Pentru a diminua riscul de a deveni victimă a furturilor din sălaşe, poliţia vă recomandă să fiţi atenţi la toate persoanele care „îşi fac drum” prin preajma sălaşului – s-ar putea afla în „recunoaşterea” terenului. În lipsa dumneavoastră, un câine de pază lăsat în zonă, poate fi o soluţie eficientă de intimidare a potenţialilor hoţi.

Uneltele, drujbele, obiectele care pot fi uşor valorificate pe piaţa neagră (butoaie metalice, cazane, table, baloţi de sârmă, cabluri etc) nu trebuie lăsate la vedere – altfel, reprezintă o invitaţie pentru hoţi. Asiguraţi cu sisteme de închidere solide spaţiile în care sunt închise animalele şi păsările şi lăsaţi, pe cât posibil, o lumină aprinsă pe timpul nopţii. Iar dacă aţi fost jefuit, apelaţi 112!

Adaugă comentariu