Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sunt disponibile 69 de locuri de muncă în domeniul hotelier şi gastronomic, angajările făcându-se pe perioade de şase luni sau mai mari.

Cărăşenii care doresc să emigreze în Vest pe calea angajării o pot face acum, având toate şansele în Germania. Aceştia se pot înscrie la o selecţie pentru un număr de 69 de posturi care sunt disponibile în domeniul hotelier şi gastronomic, munca având un caracter sezonier. Locurile de muncă au fost anunţate de Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor din Bonn, fiind disponibile la un mare hotel din Frankfurt.

Se caută 18 bucătari, 15 ospătari şi personal pentru servirea clienţilor, 15 recepţioneri, 15 ajutoare în industria gastronomiei de sistem, de tip fast food, precum şi şase manageri de restaurant şi personal de serviciu în organizarea de banchete.

Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar şi ajutor în industria gastronomiei de sistem se caută persoane cu calificare profesională încheiată, cu experienţă în domeniu şi care să posede cunoştinţe bune sau foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2). Pentru posturile de recepţioner şi manager de restaurant, respectiv personal de serviciu pentru organizarea de banchete, angajatorii germani solicită persoane care au atât cunoştinte foarte bune de limba germană (nivel C1 – C2), cât şi cunoştinţe bune de limba engleză (nivel B2), pe lângă calificarea şi experienţa în domeniu.

Angajările se fac pentru perioade cuprinse între şase luni şi un an, cu posibilitate de prelungire, începând din septembrie 2014, iar salariul oferit este cuprins între 1.400 şi 2.200 de euro brut lunar, pentru un timp de lucru de 40 de ore pe săptămână (se lucrează şi în weekend, şi în sărbătorile legale). Cazarea poate fi asigurată fie gratuit, fie contra cost (270 de euro lunar) de către angajator, iar întreţinerea poate fi gratuită sau stabilită prin negociere, pe cont propriu.

Selecţia se derulează în Braşov, în zilele de 27 şi 28 august, iar cărăşenii care corespund cerinţelor pentru posturile disponibile se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin (tel. 0255/212160) pentru înregistrarea în baza de date. Pentru înscriere este necesară depunerea unui dosar care să conţină o cerere tip completată la sediul agenţiei, copia actului de identitate sau a paşaportului (documentul să aibă o valabilitate de minimum şase luni), un CV model Europass, cu fotografie, completat în limba germană, cazierul judiciar în original, din care să reiasă lipsa antecedentelor penale (cu o valabilitate de şase luni), precum şi o adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu