Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aceasta este tema unei dezbateri ce va fi orgazinată zilele acestea, în contextul zilei de 1 Decembrie.

O dezbatere având în centru HIV/SIDA ca problemă a comunităţii va fi organizată joi, 28 noiembrie, de la ora 9.00, la sediul Centrului de Tineret Mansarda (Căminul 30 Decembrie – „Blocul Fetelor”), sub forma unei mese rotunde. Acţiunea este derulată cu prilejul Zilei mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA, 1 Decembrie.

„Asociaţia Familiilor Anti-HIV «Inocenţă şi Speranţă» din Reşiţa, în colaborare cu Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) organizează dezbaterea cu tema «HIV/SIDA o problemă a comunităţii», marcând la nivel local Ziua Mondială SIDA, 1 Decembrie. În condiţiile economice, politice şi sociale în continuă schimbare, analiza situaţiei persoanelor seropozitive la nivelul judetului trebuie realizată periodic pentru a preveni şi rezolva cât mai rapid situaţiile de întrerupere de tratament, situaţiile de discriminare sau de restricţionare a accesului la serviciile medicale sau sociale”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Dezbaterea are ca scop identificarea situaţiei şi problemelor persoanelor seropozitive la nivelul judeţului şi stabilirea direcţiilor de acţiune pentru perioada următoare. Evenimentul îşi propune dezvoltarea relaţiei între instituţiile şi ONG-urile ce activează în acest domeniu, precum şi creşterea gradului de colaborare şi a nivelului de sprijin în vederea identificării şi rezolvării problemelor cu care se confruntă persoanele seropozitive. „Reunirea factorilor importanţi, asumarea unor direcţii de acţiune şi responsabilităţi în problematica HIV/SIDA este extrem de importantă pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor seropozitive la nivel local”, se mai precizează în acest comunicat.

În cadrul întâlnirii, va fi creat un nucleu de acţiune rapidă pentru situaţii vizând încălcarea drepturilor persoanelor afectate. Acesta va fi format din trei persoane ce activează în domeniu, care se vor reuni pentru a soluţiona eventualele probleme care apar.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu