Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa de handbal CS Caraş-Severin, din nou la un pas de desfiinţare.

Ediţia 2013/2014 a Ligii Naţionale de handbal masculin a fost, fără îndoială, una de referinţă pentru componenţii CS Caraş-Severin. Câştigătoare a trei ediţii a Cupei Challenge, ceea ce a însemnat o recunoaştere merituoasă pe plan internaţional, echipa coordonată de antrenorul Aihan Omer a coborât, în timp, din ce în ce mai jos.

La un moment dat, chiar a trăit clipe de coşmar, fiind în pragul desfiinţării. Moment în care lotul a fost serios zdruncinat, mulţi dintre jucători, în disperare de cauză, au ales să plece la alte grupări, pentru a nu rămâne pe drumuri. Ei bine, a venit sprijinul salvator din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, preşedintele Sorin Frunzăverde confirmând promisiunea făcută cu mult înainte de a se tulbura apele la C.S. U.C.M.R.: „Handbalul va dăinui la Reşiţa. Dacă echipa nu va mai putea fi susţinută de uzină, Consiliul Judeţean Caraş-Severin va găsi pârghiile legale pentru continuarea activităţii“. Şi, iată, aşa s-a şi întâmplat, în beneficiul sportului şi al handbalului de elită.

Ei bine, după depăşirea acelui moment, a venit ediţia recent încheiată. Un campionat extrem de lung şi delicat pentru CS Caraş-Severin, care a ajuns în situaţia dramatică de a lupta până în ultima clipă pentru menţinerea în Liga Naţională. Altfel spus, a fost o aventură sportivă cu un final fericit, o experienţă dureroasă, care a declanşat semnalul de alarmă.

Numai că, marţi, 10 iunie, spre seară, echipa avea să primească o nouă lovitură cruntă. După o şedinţă maraton, de aproape patru ore, s-a concluzionat că visteria clubului nu mai poate asigura participarea în noua ediţie a Ligii Naţionale. Aceasta, după ce s-au analizat toate aspectele posibile şi legale, pentru a se continua, la cel mai înalt nivel.

În cele din urmă, un om de afaceri, iubitor de sport şi de handbal în special, şi-a manifestat dorinţa de a se implica în susţinerea echipei, pentru a se asigura continuitate handbalul masculin, şi la nivel de seniori. Vom reveni asupra viitorului CS Caraş-Severin în ediţia de vineri, 13 iunie.

Adrian Roman

9 Comments

 1. Bravo bai papagalilor. Pragul desfintarii a fost cand ati sarit cu gura ca Chebutiu a spalat banii cu echipa de handbal. Marele salvator? Rusine domle ca uiti sa ne spui ca salvarea a venit dupa ce Consiliul Judetean Mehedinti l-a anuntat pe Gatu ca ia echipa la Tr Severin. Atunci eram pe primul loc si aveam singura sansa sa devenim Campionii Romaniei. De cand ne-a luat FRV nu ne mai primeste nimeni in Romania la nici un hotel ca le-a tras teapa la toti. PNL ul nu mai da bani pentru handbal ca trebuie la presedentie, cu ce se face campanie, moca. Cele trei cupe nu sunt ale voastre sunt ale noastre ca am sponsorizat cu bani echipa, la fiecare cupa am dat de la 1500 Euro in sus sa sprijinim sportul, nu tin minte sa fi dat si CJCS, sponsorii erau privati. Acum unde sunt?

  Galerist UCMRist

 2. lasa ca ii ajuta Stepi ca e iubitor de sport,da la fotbal,da la cur..be,da la gioale, da saracu ca are de unde. daca nu da voie sa se inscrie la el si poate asa mai primesc si ei ceva. bani nu ca da la ucmr

 3. Caransebesul are echipa in prima liga la volei,in B la fotbal,ne-au intrecut!!!Bravo lor!Noi bagam banii intr-o echipa de fotbal care poate pleca oricand in alt oras…Bravo dragi conducatori!Va vom vota,din nou,caci meritati…

  • iar a venit unu din caransebes sa-si pupe in fund primarul poate ii iese si lui de o bere la terasa.

   • Esti singurul care te-ai prins de cele enuntate de mine,asta dovedeste ca esti un om inteligent…glumeam mox,pardon Mox,doar glumeam…

 4. Traiasca Partidul…….care fura si minte cel mai tare.
  Mai mare RUSINE nici nu cred ca poate fi.Cum de-i mai rabda pamantul pe acesti nemernici fara pic de coloana vertebrala.Pentru faimoasele Zile ale Resitei……pentru asa zisele protocoale …….sunt bani.Pentru SPORT……nimic
  RUSINE dragi si iubiti coducatori.

 5. Las’că avem bani să le plătim pe Lepa Brena,pe Andra,avem bani pentru fotbal(care ce face?),pentru gaura neagră de la CET,ş.a.m.d.Am avut milioane de euro pentru săpăturile „arheologice” de la km.7 şi…mai scrieţi oameni buni de ce vă aduceţi aminte pe ce s-au cheltuit bani fără discernământ.

 6. Astept ca cei care iubesc handbalul sa scrie aici despre banii cheltuiti aiurea,atat de CJ cat si de Primarie.Poate vom reusi sa intelegem de ce nu sunt bani pentru echipa tripla castigatoare a Challenge Cup.Cate echipe din Caras au castigat trofee internationale?

 7. vladcslupescu Reply

  Pentru echipa de handbal am tot respectul. Au vrut si au reusit sa demonstreze, ca handbalul nu dispare din Resita din cauza lor. Raspunzatori sunt cei care conduc urbea si judetul. Datorita alesilor nostri si handbalul devine istorie, precum industria si orasul nostru. Daca tot vorbesc despre istorie, sa mai spun ca istoria glorioasa a echipei, s-a scris pe vremea unui tepar, actualii neridicandu-se la valoarea lui, tot ce intreprind nu duce la nimic bun. La ce foloseste prezenta lor in fruntea judetului si a municipiului ? Ganduri bune din partea lor aflam numai cand isi etaleaza ranjetele pe afise electorale, dupa care isi vad de-ale lor.

Adaugă comentariu