Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Oamenii au vrut neapărat să plătească dările către bugetul local. Marea majoritatea a celor mai conştiincioşi dintre caransebeşeni a încercat, în acest fel, să profite de facilitatea oferită de administraţia locală, o reducere cu 10 la sută a sumelor datorate dacă impozitele şi taxele sunt achitate până la 31 martie.

În aceste condiţii, numai în prima lună a anului, 520 de persoane fizice din municipiu şi-au achitat impozitele pe terenurile, clădirile şi autovehiculele deţinute, sumele încasate la buget de la cetăţeni în ianuarie fiind de aproape 475 de mii de lei.

Asta, spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut, când doar 251 de caransebeşeni şi-au achitat impozitele şi taxele la bugetul local, municipalitatea încasând în ianuarie 2011, de la contribuabilii persoane fizice, puţin peste 380 de mii de lei. Potrivit datelor Serviciului Impozite şi Taxe, şi încasările de la persoanele juridice au fost mai mari în prima lună a acestui an. Spre exemplu, faţă de ianuarie 2011, când 116 agenţi economici au plătit taxe şi impozite în valoare de 74 de mii de lei, ianuarie 2012 a adus la bugetul Caransebeşului 120 de mii de lei de la 100 de contribuabili persoane juridice.

La ora actuală, în Caransebeş, funcţionează 1.256 de agenţi economici, din care 931 sunt plătitori de taxe şi impozite la bugetul local.

Lidia Almăjanu

Adaugă comentariu